Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs daalt, maar is nog steeds op weg richting $20k

De prijs van de Bitcoin is in de afgelopen 24 uur met meer dan 4% gedaald. Toch wordt de correctie niet gezien als een groot probleem.


Een teken van veerkracht

De Bitcoin koers is in de afgelopen 35 dagen met 36% gestegen. Het marktsentiment was optimistisch vanwege de stijgende institutionele vraag en de aankondiging van PayPal. Maar na een grote opwaartse trend zien we dat de munt wat zwakte begint te vertonen.

Hoewel er een kleine correctie zou kunnen optreden, zoals de koesdaling van 4% vandaag wordt een grote neerwaartse trend steeds onwaarschijnlijker.

Bitcoin bereikte gisteren een dagelijks hoogtepunt van $13.860, wat even hoog is als de top van de rally in 2019. Na het raken van dit weerstandsgebied is de koers wat teruggezakt, wat heel normaal is. De prijs daalde even tot onder de $13.000, maar is snel herstelt tot $13.150, wat blijk geeft van veerkracht.


De Bitcoin halving

In de afgelopen 11 jaar hebben we de Bitcoin prijs in verschillende cycli zien begeven. Eén van de bekendste factoren waar rekening mee gehouden moet worden is de Bitcoin halving, die elke vier jaar plaatsvindt.

De halvering vertraagt ​​het tempo waarmee nieuwe BTC wordt gemaakt, waardoor het totale circulerende aanbod in de loop van de tijd afneemt. Elke keer hebben we gezien dat het jaar na elke halvering de BTC zich sterk heeft hersteld. Dit zagen we in 2017 en lijkt nu weer te gebeuren.

Als BTC soortgelijk patroon volgt, zal de prijs van Bitcoin in maart 2021 waarschijnlijk boven de $20.000 liggen, zei een analist die bekend staat als Ceteris Paribus. Steeds meer analisten geloven in de vergelijking en het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voordat BTC een nieuw hoogtepunt gaat bereiken.


Bitcoin staat er goed voor

Tijdens een bull-cyclus is de grootste bedreiging voor een opwaartse trend een groot aantal verkooporders van oude hodlers en whales. Voordat zo’n uitverkoop plaatsvindt, kunnen sommige indicatoren een intentie tot verkoop aangeven. De meest gebruikte indicator om verkopersactiviteit te meten, is de instroom van exchanges.

Wanneer whales zich voorbereiden om hun Bitcoin te verkopen, verplaatsen ze hun BTC-bezit doorgaans naar exchanges. In de meeste gevallen gebruiken whales exchanges zoals Coinbase, Gemini en Binance. Dit betekent dat wanneer de instroom naar grote exchanges toeneemt, de kans groot is dat de verkoopdruk toe zal nemen.

In de afgelopen maand is de instroom van exchanges bijna niet toegenomen. Ki Young Ju, CEO van analysebedrijf CryptoQuant, vertelt zelfs dat de instroom afneemt.

Omdat er geen grote verkoopdruk is van whales op exchanges kunnen we concluderen dat de aanhoudende rally door de spot wordt geleid en niet door de futures. Deze differentiatie is van cruciaal belang omdat wanneer een rally voornamelijk wordt gevoed door de futuresmarkt, dit de kans op een snelle terugval kan vergroten.


Bitcoin prijs stijgt trapsgewijs

Ook de trapsgewijze prijsstijging van de Bitcoin laat zien dat de kans op een grote koerscrash onwaarschijnlijk is.

In december 2017 crashte Bitcoin na het bereiken van $20.000 omdat de uptrend zich in een korte periode voordeed. Er was toen dus niet genoeg tijd om ondersteunings- en weerstandsniveaus vast te stellen. Dit keer stijgt de BTC prijs langzamer en trapsgewijs. Hierdoor consolideert krijgt de munt de kans om te consolideren. Zo’n technisch patroon versterkt de uptrend en verhoogt het algehele momentum.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten