Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin prijs kan Dalen nu aandelenmarkt de ‘Bubbel-status bereikt’

Eén van de verhalen die we de afgelopen tijd vaak hebben gehoord is dat Bitcoin de beste troef is om de problemen in de aandelenmarkt tegen te gaan. Deze gedachte heeft de afgelopen tijd zoveel tractie gekregen dat het een onderwerp was in de meest recente enquête van de vermogensbeheerder Fidelity.

Het bedrijf ontdekte dat ongeveer 30% van de ondervraagden geïnteresseerd is in cryptocurrency omdat het ‘niet gecorreleerd’ is aan de aandelenmarkt, maar is dat wel zo?

De recente volatiliteit op de aandelenmarkten heeft het niet-gecorreleerde karakter van Bitcoin enigszins gedevalueerd. De groeiende correlatie tussen crypto en de rest van de wereldwijde markten voorspelt misschien niet veel goeds voor Bitcoin, aangezien prominente beleggers een grote crash op de aandelenmarkt verwachten.


Bitcoin is wel degelijk gecorreleerd met de aandelenmarkt

Het verhaal dat Bitcoin nooit gecorreleerd is met de aandelenmarkt heeft de afgelopen maanden dus snel kracht verloren. In maart en april, tijdens de eerste liquidatiefase van de voortdurende recessie, volgende BTC de aandelenmarkt namelijk op de voet.

Correlatie Bitcoin en S&P 500 – Bron: Tradingview

Deze correlatie tussen Bitcoin en aandelen zal naar verwachting blijven bestaan. Een team van JPMorgan-analisten meldde eerder deze maand dat de afgelopen 100 dagen, “Cryptocurrencies als risicovolle activa zoals aandelen zijn verhandeld. Dat is een significante verandering ten opzichte van de voorgaande jaren.”

Zelfs Bitcoin fans hebben lijken het eens te zijn met deze bevindingen. Arthur Hayes, CEO van BitMEX, heeft het volgende opgemerkt:

“Kan de Bitcoin prijs $3.000 opnieuw testen? Absoluut. Wanneer de aandelenmarkt crasht zullen alle investeringen weer bloeden.”

Het idee is dat in een wereld waar investeerders en bedrijven geld nodig hebben om rekeningen te betalen of hun schuldeisers tevreden te stellen, ze zelfs Bitcoin of goud zullen verkopen om ervoor te zorgen dat ze niet tekortschieten. De hoge mate van liquiditeit op de Bitcoin markt kan er daarom voor zorgen dat de Bitcoin koers mee daalt met de aandelenmarkt.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Analisten verwachten dat de aandelenmarkt zal crashen

De langdurige correlatie is niet goed voor Bitcoin fans, vooral omdat de vrees voor een flinke crash op de aandelenmarkt toeneemt naarmate de economie in een slechte positie blijft. Jeremy Grantham, een bekende aandelenhandelaar, vertelde onlangs aan de CNBC dat hij bang is voor wat er komen gaat.

Verwijzend naar het contrast tussen de tientallen miljoenen werklozen en nieuwe all-time highs voor aandelen, zei hij: “Het is een rally zonder achterliggende waarde” en dat het “gek” is. De aandelen stijgen tot dusver zo snel dat hij zei dat er zich potentieel een “zeepbel” zou kunnen vormen.

Deze mening wordt gedeeld door Scott Minerd, CIO van Guggenheim Partners. Hij vertelde vorige week ook aan CNBC dat hij een bubbelachtige marktvorming ziet, wat de aandacht vestigt op de extreem hoge waarderingen van bepaalde bedrijven ondanks dalende inkomsten.

Mocht die bubbel barsten, dan is het onwaarschijnlijk dat Bitcoin hiervan profiteert, zoals Hayes, de analisten van JPMorgan en anderen hebben uitgelegd.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom