Bitcoin

Bitcoin schiet midden in de nacht boven de 29.000 dollar uit

Ondanks de Amerikaanse aanval op Binance gaat Bitcoin als een raket. Op het moment van schrijven staat de koers weer fier boven de 28.000 dollar, maar vannacht doorbrak Bitcoin zelfs de koers van 29.000 dollar. Daarmee staat er een nieuwe hoogtepunt voor maart 2023 in de boeken.

Geen last van problemen Binance

Met de stijgingen laat Bitcoin zien dat het helemaal geen last heeft van de aanval van de Commodity Futures Trading Commission op Binance en zijn CEO Changpeng “CZ” Zhao van 27 maart. Heel even ging de koers naar beneden toen dit nieuws bekend werd. Maar inmiddels zijn de stijgingen weer in volle gang.

Veel analisten hadden dit niet verwacht, omdat Binance zo’n belangrijke rol speelt in het ecosysteem. Wat dat betreft zou je verwachten dat het veel meer impact op de koers heeft. Het kan ook zijn dat veel mensen verwachten dat Binance er wel met een boete van afkomt.

De Crypto Fear and Greed Index, die op basis van een score het huidige sentiment in de markt weerspiegelt, is weer langzaam aan het groeien. Ondanks de problemen en stress in de bankensector begint de hebzucht in de crypto-wereld toe te nemen.

Vooral Bitcoin

Opvallend als we naar de afgelopen 24 uur kijken is dat het vooral Bitcoin is wat de klok slaat in de crypto-wereld. Waar Bitcoin op een plus van 1,92 procent staat voor de laatste 24 uur, moet Ethereum het doen met een daling van 0,74 procent. Bitcoin staat dankzij die stijging op een koers van 28.600 dollar.

Ethereum daarentegen moet het doen met 1.795 dollar. Dat brengt de market cap van Bitcoin op 553 miljard dollar en die van Ethereum op 219 miljard dollar. Op dit moment is Bitcoin dus nog ruim tweemaal zo groot als Ethereum.

Iedereen die had verwacht dat Ethereum Bitcoin binnenkort zou inhalen lijkt van een koude kermis thuis te komen. Dingen kunnen snel veranderen in deze wereld, maar Bitcoin staat inmiddels al 14 jaar op de eerste plaats.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen