Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin schiet voorbij $71.000: hier moet je deze week op letten

Bitcoin is de nieuwe week begonnen met een verse all-time high. Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 71.300 dollar. Het lijkt erop dat de bulls zin hebben om er een week vol vuurwerk van het maken.

Kunnen zij ook deze week de overhand houden op de bears?

Consumentenprijsindex hangt boven de markt

Deze week zou zomaar eens een explosieve kunnen worden voor Bitcoin. Er staat ons namelijk een enorme bak aan Amerikaanse economische data te wachten, met in het bijzonder de consumentenprijsindex (CPI) van februari.

Het huidige narratief rondom het beleid van de Amerikaanse centrale bank is dat ze nog lang willen wachten met de eerste renteverlagingen. Voor nu is de verwachting dat we pas in juni de eerste renteverlagingen zullen zien.

Dat is het gevolg van de CPI, die voor januari een stuk hoger binnenkwam dan verwacht. Vooral binnen de dienstensector lijkt de inflatie momenteel weer aan een opmars bezig in de Verenigde Staten, wat natuurlijk niet het nieuws is waar de centrale bank op hoopt.

Zodoende kan dat nog roet in het eten gooien van de bullrun van Bitcoin. Wat dat betreft moeten we erop hopen dat de disinflatie (dalende inflatie) in februari weer een gevolg heeft gekregen.

Dat zou betekenen dat we mogelijk eerder dan juni al de eerst renteverlaging krijgen, wat Bitcoin weleens een extra zetje in de rug kan geven.

Alle focus op de Spot Bitcoin ETFs

Op dit moment kunnen we echter niet stellen dat de macro-economische data op de eerste plaats komt voor investeerders. Alles draait momenteel om de Spot Bitcoin ETFs, die de afgelopen weken gigantische instromen zagen.

Cathie Wood van ARK Invest deelde zelfs dat haar koerstarget van 1 miljoen dollar voor 2030 door de succesvolle ETF-lanceringen zelfs naar voren is geschoven.

Gaan we dan echt een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar zien de komende jaren? Op dit moment voelt het alsof we niets meer kunnen uitsluiten, maar dat zijn vaak ook de gevaarlijke momenten, de momenten waarop de euforie het overneemt van de ratio.

Wat denk jij? Gaat Bitcoin dit spektakel voorzetten deze week of krijgen we de spreekwoordelijke deksel op de neus?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving