Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin sluit de week op laagste niveau sinds december 2020

Bitcoin heeft in 24 uur tijd bijna 12 procent van zijn waarde ingeleverd en lijkt nog altijd niet te kunnen ontsnappen aan de macro-economische donderwolken die boven de markt hangen. De afgelopen handelsweek is zelfs afgesloten met de laagste Bitcoin koers sinds december 2020. Daarmee lijkt de groene week van hiervoor er helaas eentje om snel te vergeten.

Zeldzame daling voor Bitcoin

Met de daling naar 25.000 dollar is Bitcoin onder de zogenaamde Macro-prijsrange uitgekomen. Sluiten we de week op dit niveau af, dan hangt Bitcoin daar voor het eerst in de geschiedenis een kandelaar onder. Wat dat betreft is het een zeldzame daling voor de Bitcoin koers. Gezien de macro-economische omstandigheden is het echter geen verrassing dat Bitcoin onder de macro-prijsrange duikt.

Over de volledige financiële markt zitten assets in de problemen. Mensen zijn momenteel massaal aan het verkopen om hun kosten te dekken en leningen af te kunnen betalen. In perioden van grote onrust is de Amerikaanse dollar nog altijd de koning. Daar moeten immers de rekeningen van de meeste bedrijven mee worden betaald. Volgens analist Alex Krueger is het ergste nu voorbij.

De ergste daling is voorbij

Als het aan Alex Krueger ligt, dan hebben we met deze kersverse dalingen het ergste achter de rug. Dat is echter een narratief wat we momenteel al maanden horen. Tot nog toe blijkt iedere keer dat de Bitcoin koers nog wat ergers voor ons in petto heeft. We moeten dus nog maar afwachten of de schade beperkt blijft tot de huidige 24.800 dollar die op de teller staat. Stap voor stap komt de all-time high van 2017 dichterbij.

De bovenstaande grafiek laat zien dat er in ieder geval genoeg volume was rond de 24.000 tot 25.000 dollar, waardoor het voor de beren lastig wordt om daar doorheen te breken. Mocht dat lukken, dan moeten de bulls zich schrap zetten, want dan kan het nog even behoorlijk zuur worden deze week. Positiever kunnen we het op dit moment helaas niet maken.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins