Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin staat op de rand van een jaarlijks hoogtepunt na instap van PayPal

Bitcoin naderde een nieuw jaarlijks hoogtepunt nu PayPal heeft aangekondigd dat het klanten in staat zal stellen cryptocurrencies te gebruiken.


Bitcoin beweegt naar de mainstream

De Bitcoin prijs stijgt vandaag met maar liefst 5% tot een hoogtepunt van $12.500, wat ongeveer even hoog is als het punt dat in augustus werd bereikt. PayPal-klanten kunnen bepaalde cryptocurrencies gebruiken, waaronder Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash en Litecoin.

Analist Mike Novogratz noemde het op Twitter “het grootste nieuws van het jaar op het gebied van cryptovaluta”. Hij voegde eraan toe dat banken een race zullen beginnen om digitale valuta aan te bieden aan hun klanten.

Bitcoin heeft deze maand een sterk koersverloop gekend en is tot dusver in oktober met meer dan 15% gestegen. Crypto-fans noemen een aantal nieuwe recente ontwikkelingen, waaronder tekenen van grotere acceptatie door de mainstream.

Dan Schulman, de president en chief executive officer van Paypal, zei in een verklaring dat “de verschuiving naar digitale vormen van valuta onvermijdelijk is, wat duidelijke voordelen met zich meebrengt in termen van financiële inclusie en toegang; efficiëntie, snelheid en veerkracht van het betalingssysteem; en de mogelijkheid voor regeringen om snel geld uit te betalen aan burgers. “

Eerder dit jaar lanceerde Fidelity Investments een Bitcoin-fonds en twee beursgenoteerde bedrijven – Square Inc. en MicroStrategy Inc. – zeiden dat ze in de munt hadden geïnvesteerd.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?