Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin staat op het punt van een Nieuwe Bull Run

Sinds Bitcoin een dieptepunt van $3.700 bereikte, is de Bitcoin koers. Het is op indrukwekkende wijze hersteld tot $7.470. Echter is de crypto valuta nog niet beland in een volledige bull run. Wel hebben analisten het vertrouwen dat die bull run er spoedig aan zit te komen.

Glassnode, een crypto gegevensbedrijf, suggereerde op basis van één van zijn indicatoren dag er binnenkort een volledige “bullish trend reversal” zal plaatsvinden.


Bitcoin kan binnenkort de ommekeer bevestigen

Hoewel de cryptomarkt vaak zonder reden beweegt, is het verstandig de trends belangrijkste trends te volgen. Dit kan je doen door naar de chain gegevens te kijken.

Volgens Glassnode geeft één van de on-chain-indicatoren, namelijk de kortetermijnhouder netto niet-gerealiseerde winst / verlies (STH-NUPL), aan dat Bitcoin zich in een bear trend bevindt. Bovendien blijk het zo te zijn dat de kortetermijnhouders zich in een capitulatie blijken te bevinden.

Het bedrijf geeft aan dat zodra de indicator een fase van ‘hoop’ ingaat – wat betekent dat Bitcoin investeerders op korte termijn winst zullen maken – het waarschijnlijk is dat Bitcoin een ‘bullish trend reversal’ gaat zien en weer een groeicyclus tegenmoet gaat.


Bull run is dichtbij

Hoewel de indicatoren van Glassnode niet suggereren dat er al een bullmarkt is begonnen, zijn vooraanstaande analisten het eens dat deze fase van de marktcyclus zeer nabij is.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, sprak maandag op Bloomberg TV. Hier zei hij dat hij ‘long’ gaat op goud en Bitcoin. Hierbij verwees hij naar twee fundamentele trends:

Trend 1: Stimulans van de centrale banken en regeringen.
Regeringen en centrale banken over de hele wereld zijn de afgelopen weken bezig om de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus te bestrijden. Ze hebben massaal geld bijgedrukt, geld aan burgers gegeven, bedrijven gered en nog veel meer. Novogratz beweert dat hierdoor de Bitcoin en goud er beter voorstaan.

Trend 2: Institutionele acceptatie.
Novogratz is zeer optimistisch over de Bitcoin omdat hij heeft gezien dat het steeds meer wordt geaccepteerd door institutionele spelers. Ook komen er veel particulieren met een groot vermogen en hedgefondsen de cryptowereld binnen.

Hoewel hij geen prijsvoorspelling noemde in dit laatste interview met Bloomberg, vertelde Novogratz vorige week aan CNBC dat hij er zeker van is dat Bitcoin in oktober de $12.000 zal passeren. Tegen het einde van het jaar gaat de Bitcoin, voglens hem, zelfs zijn vorige recordhoogte van $20.000 overtreffen. De voormalige Wall Street investeerder had zoveel vertrouwen in deze voorspelling dat hij zei:

”Dit is het jaar van de Bitcoin. Als de Bitcoin tegen het einde van het jaar niet meer stijgt, stop ik er misschien wel mee. “

Wat Novogratz zegt, is dat hij denkt dat als de bull run nog niet is begonnen, maar het wel heel dichtbij is.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom