Bitcoin Nieuws

Bitcoin stijgt 9% – $42.000 mogelijk door VS bankencrisis

De Bitcoin koers reageert wederom positief op berichten over een opkomende Amerikaanse bankencrisis, wat enorme winsten op kan leveren. Volgens sommigen analisten kan de koers zelfs spoedig tot $42.000 stijgen.

Na vorige week te kampen met flinke verkoopdruk, is Bitcoin (BTC) nu bezig met een herstel. Op het moment van schrijven is de BTC-koers 9% gestegen naar $29.800.

BTC koers stijgt 26 april
BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Waarom stijgt de Bitcoin prijs plotseling?

De koersstijging van vandaag valt samen met zorgen over een nieuwe grote instorting van een Amerikaanse bank. Het laatste nieuws toont aan dat First Republic Bank te maken heeft met een enorme kapitaaluitstroom en werkt aan het aflossen van $50 tot $100 miljard aan schuldinstrumenten als onderdeel van haar “strategische opties”.

Toen de bankencrisis in maart eerder dit jaar in de VS uitbrak, toonde Bitcoin ook al veerkracht door al snel een sterke rally te starten. De huidige BTC-prijsstijging na het nieuws over de crisis bij First Republic Bank suggereert dat de cryptomunt opnieuw fungeert als een veilige haven voor investeerders.

De indrukwekkende prijsstijging van Bitcoin en andere cryptocurrencies valt op te midden van wereldwijde aandelenmarkten die dieprood kleuren. Dit laat duidelijk zien dat Bitcoin en crypto loskomen van hun correlatie met traditionele marktkrachten.

Bitcoin koers kan stijgen naar $42.000

On-chain dataleverancier Santiment rapporteerde dat de sociale dominantie van Bitcoin relatief hoog blijft in vergelijking met andere altcoins op de markt. “Doorgaans treedt een hoge sociale dominantie voor Bitcoin op tijdens markteuforie of (in dit geval) angst. Prijzen kunnen zich snel herstellen”, voegde Santiment toe.

De populaire crypto-analist Michael Van de Poppe is ook positief en schreef: “Bitcoin ziet er niet slecht uit op de hogere tijdframes. Gezonde correctie, en zolang #Bitcoin boven de $25.300 blijft, zullen we deze rally waarschijnlijk voortzetten richting $42.000″.

Bitcoin nieuws

Transactiekosten Bitcoin en Ethereum vallen omlaag
Bitcoin kan dit jaar met 150 procent stijgen
Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren