Bitcoin

Bitcoin ter waarde van $11.3 miljoen verplaatst voor het eerst in 10 jaar

Iemand heeft 1.000 Bitcoins (BTC) die 10 jaar geleden gemined zijn en sindsdien niet meer verplaatst zijn nu toch overgebracht naar een reeks (onbekende) adressen. Met de huidige waarde van BTC komt dit neer op circa $11.3 miljoen.


Verplaatst voor het eerst in 10 jaar

Naar verluidt heeft deze hoeveelheid BTC 10 jaar lang op inactief gestaan, omdat dit de eerste keer is dat deze worden verplaatst. Het is niet de eerste keer dat ‘oude’ Bitcoins verplaatst worden. Het komt namelijk steeds vaker voor dat Bitcoins uit de dagen toen Satoshi Nakamoto, de pseudonieme maker van het netwerk, nog actief was, worden verplaatst.

De Bitcoins zijn verplaatst naar adressen die op dit moment nog onbekend zijn, waardoor het nog onbekend is wie de miner van de Bitcoins was en wie de ontvanger ervan is.


Eerdere transacties

Het is niet de eerste keer dat dergelijke transacties echter plaatsvinden. Zo werden in mei 2020 al 50 BTC verplaatst die in 2009 gemined waren. Ook deze zijn naar een onbekend adres verstuurd.

Hiernaast werden ook eerder deze maand, wederom 50 BTC, verplaatst naar een onbekend adres. Naar verluidt waren deze Bitcoins in mei 2010 gemined. De markt leek echter niet op deze activiteit te reageren. De laatste transactie gaat echter om een aanzienlijk hoger Bitcoin-bedrag. Het is hierdoor nog onbekend hoe de markt zal reageren op deze transactie, mocht er überhaupt een reactie komen. Over het afgelopen weekend is de waarde van BTC aanzienlijk gestegen. De nummer 1 crypto heeft namelijk een waardestijging gezien van ruim 7%. Het is nog niet bekend of BTC deze trend voortzet.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?