Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin terug boven $18K voor de eerste keer sinds de val van FTX

De Bitcoin koers staat voor het eerst sinds de val van crypto beurs FTX weer boven de 18 duizend dollar. Op het moment van schrijven ligt de BTC prijs rond de $18.135, wat betekent dat de koers in de afgelopen 24 uur met 3,3 procent is gestegen.

En als we nog wat verder uitzoomen zien we dat Bitcoin de hele week al een sterk herstel toont. In de afgelopen 7 dagen is de koers namelijk met meer dan 9 procent gestegen.

Bitcoin koers 14 dec 2022
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Een jaar vol chaos

FTX, ooit een van de grootste crypto exchanges ter wereld ging vorige maand failliet en nam grote crypto bedrijven zoals BlockFi mee de afgrond in. Dit was zeer slecht nieuws voor de cryptomarkt en daarom crashte alle crypto koersen.

Na het nieuws van de ineenstorting haastten investeerders zich om van de volatiele activa af te komen, wat dit jaar nog meer chaos veroorzaakte in wat toch al een zeer volatiele markt was.

Bitcoin bereikte daardoor een twee jaarlijks dieptepunt na het FTX nieuws, en de markt herstelde zich traag naarmate de besmetting zich verspreidde naar bedrijven als Genesis, een crypto-geldschieter die eigendom is van crypto-gigant Digital Currency Group.

Hoewel de cryptomarkt deze week dus een comeback maakt, heeft Bitcoin nog altijd veel pijn door de meedogenloze bearmarkt van dit jaar. De BTC koers staat namelijk 73 procent lager dan in november 2021, toen het een all time high van 69 duizend dollar bereikte.

Niet alleen de val van FTX heeft de crypto markt beschadigd

Niet alleen de ineenstorting van crypto beurs FTX heeft de crypto koersen doen dalen. Ook de torenhoge wereldwijde inflatie heeft zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt veel pijn gedaan. Dit betekende namelijk dat zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank zich geroepen voelde om de rentetarieven te verhogen. En dat is slecht nieuws voor risicovolle activa.

Echter, nu de inflatie in Amerika lijkt te dalen lijken er betere tijden aan te komen voor de crypto- en aandelenmarkten. Analisten verwachten namelijk dat de Federal Reserve de renteverhogingen langzaam terug zal gaan schroeven en dat zou wel eens een flinke crypto-koersstijging kunnen veroorzaken.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: Niet bullish over Bitcoin tot koers $70.000 bereikt
Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish
CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten