Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het is alweer 16 jaar geleden dat de Bitcoin (BTC) whitepaper werd gepubliceerd. Op 31 oktober 2008 maakte de anonieme oprichter Satoshi Nakamoto het concept van de digitale munt en de achterliggende blockchaintechnologie bekend.
Het document, getiteld “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System,” legde de basis voor wat BTC vandaag is: een gedecentraliseerde, digitale valuta die onafhankelijk is van centrale banken en beveiligd wordt door een uniek proof-of-work (PoW) systeem. Zestien jaar later is Bitcoin uitgegroeid tot een van de grootste financiële activa ter wereld.
Op het moment van schrijven gaat het de digitale munt voor de wind, met een totale marktkapitalisatie van $1,4 biljoen. De koers benadert momenteel zijn all-time high (ATH) van $74.000.
Bitcoin heeft een lange weg afgelegd; in de eerste jaren na zijn lancering was het vrijwel waardeloos. De recente groei wordt met name versterkt door institutionele beleggers die Bitcoin als een waardevol actief erkennen, zoals vermogensbeheerder BlackRock, die recentelijk hun Bitcoin exchange-traded fund (ETF) introduceerde.
Bitcoin wordt vaak gezien als de ideale vorm van goud. In tegenstelling tot het edelmetaal is de cryptocurrency digitaal, gedecentraliseerd en wereldwijd toegankelijk. De toegenomen institutionele interesse bevestigt Bitcoin’s positie als een waardeopslag. Waar goud duizenden jaren nodig had om zijn reputatie als veilige haven te vestigen, heeft Bitcoin dit in slechts 16 jaar bereikt.
Volgens Paolo Ardoino, CEO van Tether, is Bitcoin momenteel de beste valuta voor financiële vrijheid en biedt het een oplossing voor mensen die zich willen beschermen tegen inflatie en economische onzekerheid.
Veel analisten zijn optimistisch en voorspellen een doorbraak die Bitcoin richting $88.000 kan sturen. Toch is voorzichtigheid geboden: de huidige marktomstandigheden wijzen op een mogelijk risico waarbij veel beleggers hun winsten kunnen nemen. Momenteel staat 99,4% van de Bitcoin-bezitters in de plus, wat de druk op de koers verhoogt.
Waarom Kiyosaki fiatgeld afraadt en meer waarde ziet in zilver, goud en Bitcoin. Lees zijn recente investeringsadviezen.
De populaire analist Benjamin Cowen ziet een zogenoemd Death Cross ontstaan voor de Bitcoin koers. Wat betekent dat allemaal?
Volgens handelsveteraan Peter Brandt kan Bitcoin naar $65.000 dalen, terwijl Cole Garner juist heel bullish is vanwege gedrag van whales.
Man die 8.000 Bitcoin op stortplaats verloor, krijgt opnieuw nul op het rekest. Zijn laatste hoop? Een zaak bij het Europees Hof.
Op 28 maart zakt de crypto markt flink weg. Bitcoin daalt onder $86.000 en Ethereum verliest meer dan 5% aan waarde.
SEC laat hoger beroep tegen Ripple vallen: XRP stijgt direct met 6% naar $2,45. Grote overwinning voor Ripple en de cryptomarkt.