Bitcoin

Bitcoin weer boven $19k & altcoins herstellen

De Bitcoin prijs ging rond Black Friday hard onderuit. Echter, in het weekend kwam de munt weer op stoom en vandaag heeft BTC al zijn verliezen weer goed gemaakt.


Weekend van Thanksgiving helpt Bitcoin te herstellen

De Bitcoin is teruggekrabbeld naar een prijs van boven de $19.000. De stijging van de Bitcoin heeft ook altcoins geholpen om uit de put te komen.

Ethereum is teruggekeerd tot boven de $600 en ook Ripple en Bitcoin Cash boeken vandaag mooie winsten. Waarom is de prijs van de Bitcoin ineens weer gestegen?

Een aantal analisten vertellen dat het bericht dat er opnieuw een financiële gigant gaat investeren in BTC de prijs heeft laten stijgen. Anderen zeggen dat het Thanksgiving weekend en het aflopen van black friday ervoor heeft gezorgd dat de prijs weer is gestegen.

De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $19.370 en is daarmee bijna teruggekeerd op zijn jaarlijkse hoogtepunt. Toch zal BTC niet zomaar de $20k bereiken. Dit niveau is een mythische grens geworden die daardoor moeilijker te doorbreken is dan eerder werd gedacht.

“Het hoogste punt ooit is een belangrijke psychologische barrière. Het doorbreken ervan vereist flinke momentum”.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Sentiment nog steeds bullish

Ook op de futures markten zijn beleggers nog steeds bullish. Het sentiment lijkt weinig te zijn veranderd na de crash van vorige week. Alle indicatoren suggereren dat het sentiment stevig in de categorie ‘Strong Buy’ staat.

De Fear and Greed Index is echter afgekoeld als gevolg van de correctie. Vanaf de hoogtepunten van midden 90 begin vorige week, is het sentiment terug in de 80 en daalt het verder. Dit duidt op het feit dat degenen die onlangs de markt waren betreden mogelijk bedenkingen hebben.


Wall Street gaat na een lang weekend weer open

Terwijl de aandelenmarkten in de VS gesloten waren vanwege het Thanksgiving-weekend, gingen de futures markten door. De Dow- en S&P 500 futures daalden zondagavond en zetten hun daling voort tijdens de vroege ochtendhandel in Europa.

De afkoeling werd verwacht nadat de Dow Jones en Nasdaq beide recordhoogtes hadden bereikt. De markten gaan vandaag weer open en er wordt verwacht dat er een piek in de volatiliteit zal zijn naarmate er een reeks economische gegevens zal worden vrijgegeven over de economische vooruitzichten van Amerika.

De vraag is wat voor impact de aandelenmarkt deze week weer op de Bitcoin prijs zal gaan hebben. Al met al wordt het weer een spannende week.

 

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?