Bitcoin

Bitcoin Whale stuurt 5500 BTC naar Binance

Het Twitter account ‘Whale Alert’ meldde dat er 5.500 Bitcoins zijn verplaatst van een onbekende wallet naar Binance. Een deel van de community vreest nu dat de enorme transactie, ter waarde van $33,8 miljoen, kan zorgen voor een grote prijsdaling.


$33,8 miljoen aan Bitcoins

Op 29 maart werd voor ongeveer $33,8 miljoen aan Bitcoins verstuurd van een onbekende wallet naar een Binance wallet. Vaak zijn dit soort enorme transacties intern vanuit de exchange. Echter, de crypto exchange heeft nog niet bevestigd dat het een interne beweging was, waardoor de crypto community denkt dat het een institutionele belegger is de zijn cryptomunten wil dumpen.

 

Sommige analisten vertelden dat de flinke koersdaling van BTC, die eergisteren plaatsvond te maken had met de enorme transactie. Het was niet een crypto exchange die wat munten verplaatst.

Kort nadat de transactie op blockchain verscheen, daalde de Bitcoin prijs van ongeveer $ 6.150 naar bijna $ 5.900. Als we naar de transactiegegevens van de wallet kijken, blijkt dat de 5.500 bitcoins zijn ‘uitgegeven’ en naar een aantal andere nieuwe wallets zijn gestuurd.

Ondanks dat is de Bitcoin prijs in de afgelopen weer hersteld. Op het moment van schrijven ligt de koers rond de $6.480.

De verschuiving van de bovengenoemde 5.500 BTC is niet de enige grote transactie die opgemerkt wordt door Whale Alert. Eerder vandaag tweette het account dat er 50.343 Bitcoins, ter waarde van meer dan $320 miljoen is verplaatst. Deze transactie lijkt echter op een interne overdracht van een crypto exchange. Tot op heden is het echter niet bevestigt om welke exchange het gaat.


Zijn institutionele investeerders Bitcoin aan het verkopen

Of de door Whale Alert gerapporteerde BTC transactie nou een interne overdracht was of niet, veel institutionele crypto-investeerders wordt het te heet onder de voeten. Veel van deze investeerders hebben dan ook hun Bitcoin bezit verkocht.

Institutionele investeerders waren zelfs grotendeels verantwoordelijk voor de recente Bitcoin-crash waarbij de cryptomunt op één dag meer dan 40% van zijn waarde verloor, wat de grootste dagelijkse daling was sinds tijden was. De dramatische achteruitgang vond plaats tijdens een algemene paniek veroorzaakt door de coronavirus pandemie, die de meeste traditionele middelen heeft getroffen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?