Bitcoin

Bitcoin Whale verplaatst 3.000 BTC naar BitMEX, Komt er een nieuwe crash?

Bitcoin handelaren verplaatsen massaal hun crypto valuta’s naar crypto exchanges. Mede hierdoor zakte de Bitcoin prijs even onder de $4.000.


Bitcoin whale verplaatst meer dan $15 miljoen naar BitMEX

Vrijdag 13 maart is begonnen als een zwarte dag voor financiële markten en crypto valuta’s. De wereld vecht op het moment tegen het coronavirus. Bitcoin, de grootste crypto valuta, is vannacht zelfs tot onder de $4.000 gedaald. Dit heeft voor veel paniek gezorgd op de cryptomarkt.

Nu de Bitcoin koers de laagste prijs van het jaar heeft bereikt, namelijk $3.658 USD, zien whales (enorme Bitcoin houders) er steeds meer bearish uit naarmate meer Bitcoins naar exchanges wordt gestuurd. Verwacht wordt daarom dat de uitverkoop door blijft gaan.

Volgens transactiegegevens van Whale Alert, heeft een Bitcoin whale ongeveer 3.000 Bitcoins ter waarde van $ 15,96 miljoen dollar overgedragen van een onbekende Wallet naar de BitMEX exchange. Op vrijdag 13 maart verplaatste de BTC Whale de tokens.


Een koersdaling tot $ 3.000?

De vraag is nu. Gaat de Bitcoin prijs vandaag opkrabbelen, of komt er een koersdaling richting de $3000. Whale transacties naar exchanges zijn meestal een bearish teken. Het wordt gezien als een aankomende dump van een groot aantal tokens tegelijk. Met altcoins die harder vallen dan Bitcoin tijdens het huidige bloedbad, lijkt het waarschijnlijk dat de whale zich laat uitbetalen in dollars. Dit roept dan ook vragen op over het feit of Bitcoin nu daadwerkelijk zijn bodem heeft bereikt.

De Bitcoin prijs ligt momenteel rond de $ 5,500 maar lijkt nog erg volatiel. De wekelijkse relatieve sterkte-index daalde onder de ondersteuningsniveaus, wat een aanloop naar de oversoldniveaus aangeeft. Kan de vrije markt van Bitcoin de wereldwijde druk van de aanval met het Corona-virus verdragen? Of zullen whales hun verkoopgolf voortzetten terwijl de Bitcoin prijs in elkaar zakt?

Vandaag is een belangrijke dag. Wij raden iedereen dan ook aan het Bitcoin nieuws goed in de gaten te houden.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13