Bitcoin Nieuws

Bitcoin zakt kort onder $41K tijdens aanhoudende nieuwjaarsdaling

De angst is zeker nog niet weg op de cryptomarkt. De Bitcoin prijs daalde vandaag zelfs even tot onder de $41.000.


Bitcoin zakt terug naar niveaus van september 2021

Er heerst nog altijd veel onzekerheid op de cryptomarkt. De Bitcoin prijs kelderde zelfs even naar een dieptepunt van $40.900, volgens Tradingview. Dit waren niveaus die voor het laatst werden gezien eind september 2021.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Sindsdien is de BTC prijs weer iets gesteld, waardoor de prijs op het moment van schrijven rond de $41.750 ligt. Ethereum volgde dit voorbeeld. De munt daalde tot een dagelijks dieptepunt van $3.130. Hierna vond het zijn weg terug naar $3.232, een daling van meer dan 4% over de dag.


Er heerst extreme angst op de cryptomarkt

De Fear and Greed-index geeft aan dat er “extreme angst” heerst op de cryptomarkt. Gisteren bereikfte de index een niveau van 15 punten. Dit is de laagste sinds juli vorig jaar. Hoewel de waarde vandaag opliep tot 18, blijft de angst voor een verdere crash bestaan. De hashtag “BitcoinCrash” was trending op Twitter op vrijdagochtend.

Als Bitcoin onder de $41.000 komt, kan de prijs wellicht dalen tot richting de $35.000. Een consolidatie tussen de $30.000 en $40.000 is dan niet uit te sluiten. Dat is namelijk het bereik waar de munt van mei tot juli vorig jaar ook consolideerde.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Wat is de reden van de Bitcoin crash?

De cryptomarkt belandde eerder deze week in een vrije val. Dit gebeurde nadat de notulen van de vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve in december woensdag werden vrijgegeven. Dit toont aan dat de centrale bank de rentetarieven al medio maart zou kunnen verhogen.

Als het plan wordt nagestreefd, zou dit betekenen dat de Fed zijn balans van $8,8 biljoen geleidelijk zal verkleinen door te stoppen met het bijdrukken van geld. Hierdoor wordt de aantrekkingskracht van Bitcoin als afdekking tegen de ineenstorting van het fiat op de proef gesteld.

Lopende anti-regeringsprotesten in Kazachstan, ‘s werelds op een na grootste hub voor Bitcoin-mining, mogen ook niet over het hoofd worden gezien. Kazachstan stortte eerder deze week in chaos. Hierbij sloot de regering internetdiensten in het hele land om de onrust te onderdrukken.

Als gevolg hiervan ging ongeveer 16% van ‘s werelds Bitcoin-miners offline. Hierbij liep de hashrate van het netwerk op tot 170 EH/s na een piek van 203,5 EH/s op 2 januari.

Bitcoin nieuws

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’
Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen