bitcoin koers
Bitcoin

Bitcoin zit in de ‘verveel je dood’ fase

Charles Edwards van Capriole Investments waarschuwt investeerders voor het vermogen van Bitcoin om te vervelen. Dit is volgens Edwards vooral een fase die psychologisch lastig is voor investeerders, omdat ze zichzelf door de zijwaartse koersactie van Bitcoin gaan wijsmaken dat het feestje voorbij is.

Mega rally op komst voor Bitcoin?

Uiteindelijk verwacht Charles Edwards dat deze “saaie fase” voor Bitcoin eindigt in een mega-rally. Helaas zullen veel investeerders die volgens hem missen, omdat ze uit verveling zijn uitgestapt.

De populaire on-chain analist Checkmate is het daar helemaal mee eens. “Charles heeft het naar mijn mening precies bij het juiste eind”, aldus Checkmate.

Hij omschrijft de huidige fase van Bitcoin als “chopsolidatie” wat een combinatie is van “choppy” en “consolidatie”, waarmee hij aangeeft dat de koers momenteel grillig is en vooral zijwaarts beweegt.

“Chopsolidatie duurt vaak net lang genoeg om mensen in verveling te brengen, weg te laten lopen en de rest van de opwaartse trend te laten missen”, zo schrijft Checkmate verder.

Overigens zijn de zomermaanden vaak wat minder voor Bitcoin. De koersactie pakt meestal weer op richting het einde van het jaar, waardoor de focus waarschijnlijk op Q3-Q4 2024 moet komen te liggen voor investeerders.

Even genieten van de zomer dus en daarna de koersen er weer eens bij pakken, dat is het advies van Checkmate.

Belangrijke periode in aantocht

Toch lijkt er een belangrijke periode aangebroken voor de Bitcoin koers. De afgelopen maanden schoot de inflatie omhoog in de Verenigde Staten, waardoor de centrale bank zijn renteverlagingen moest blijven uitstellen.

Nu zien we plotseling wat zwakte in de arbeidsmarkt en is er ineens weer optimisme over snelle(re) renteverlagingen, waardoor de koersen wat opleven.

Wat dat betreft kan volgende week woensdag weleens heel belangrijk worden voor de Bitcoin koers, dan krijgen we namelijk weer een nieuwe consumentenprijsindex (CPI) lezing uit Amerika.

Als die lager uitvalt dan verwacht, dan kan de Bitcoin koers daar weleens flink van opleven. Zodoende hoeft het niet per definitie een saaie zomer te worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017