Bitcoin analist
Bitcoin

Bitcoiners nu ‘extreem angstig’ terwijl ETF’s $168 miljoen verliezen

Gisteren is de cryptomarkt opgeschud door een historische crash. De traditionele markten trokken Bitcoin (BTC) en altcoins hard omlaag vanwege de angst dat de Verenigde Staten op een recessie afstevent.Na een daling van meer dan 16% dook Bitcoin gisteren voor het eerst in maanden onder de $50.000.

Alles bij elkaar genomen is er veel angst en paniek tot de cryptomarkt gebracht. De welbekende Fear & Greed Index slaat niet voor niets weer ‘extreem angstig’ uit. 

De Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren eveneens een zware dag gehad met een kapitaalvlucht ter waarde van maar liefst $168 miljoen.

Bitcoin sentiment keldert

De Bitcoin koers heeft er gisteren alles aan gedaan om investeerders uit de markt te jagen, met een daling vanaf $59.000 tot een absolute bodem van $49.500. 

Bitcoin’s dramatische koersval gisteren heeft logischerwijs een harde tik uitgedeeld aan de Fear & Greed Index. De sentimentindicator zakte van een score van 26, waarmee het zich in de ‘angst’ zone bevond, naar zijn huidige punt van 17. Dit betekent dat de index zich nu diep in het ‘extreme angst’ territorium bevindt.

Vorige week zocht Bitcoin al de hele week steeds lagere prijzen op. Vorige week maandag flirtte de koers nog met de magische grens van $70.000 en kwam de Fear & Greed Index uit op een score van 67 (hebzucht).

Het markeert een van de grootste week-tot-week dalingen van de index in de afgelopen jaren. Het bewijst maar weer hoe snel het tij kan teren in de volatiele cryptomarkt.

Inmiddels is de Bitcoin koers alweer bijna 13% gestegen ten opzichte van de bodem van gisteren op $55.800.  Het zal de Fear & Greed Index ongetwijfeld een boost geven, maar angst voert nog altijd de boventoon in de cryptomarkt.

Bitcoin ETF’s ontkomen niet aan bloedbad

Hoewel Bitcoin gisteren bij het openen van de Amerikaanse beurzen alweer enig herstelde vertoonde en rond de $52.000 werd verhandeld, hebben de in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s een flinke kapitaaluitstroom gezien.

Uit gegevens van Farside Investors blijkt dat de fondsen gezamenlijk $168,5 miljoen hebben verloren. 

Het fonds van Grayscale (GBTC) en het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares (ARKB) waren de grootste verliezers, met uitstromen van respectievelijk $69,1 miljoen en $69 miljoen. Ook Fidelity’s FBTC-fonds kleurt rood met een uitstroom van $58 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt