crash
Bitcoin

Bitcoiners nu ‘extreem angstig’ voor het eerst in anderhalf jaar

De Bitcoin (BTC) koers is er gisteren voor de tweede dag op rij niet in geslaagd om de $59.000 te heroveren. In beide gevallen werd Bitcoin snel teruggefloten nadat het belangrijke prijsniveau even werd overschreden.

Als gevolg heeft het vertrouwen in de markt een flinke deuk opgelopen. Sterker nog, investeerders zijn in meer dan anderhalf jaar niet zo angstig geweest als nu.

BTC Fear & Greed Index daalt naar ‘extreme angst’

Na dagen een sterk herstel te hebben vertoont, waagde Bitcoin woensdagochtend een poging om boven zijn weerstand van vlak boven de $59.000 te breken. Al snel maakte de Bitcoin koers echter een duikvlucht tot onder de $58.000. 

Gisteren direct nadat de lager dan verwachte consumentenprijsindex (CPI) uit de Verenigde Staten werd gepubliceerd, schoot de koers wederom tot voorbij de $59.000 om vervolgens hard onderuit te gaan. Inmiddels bevindt Bitcoin zich weer rond de $57.000, en is er een nieuwe portie pessimisme tot de markt gevloeid.

Het falen van Bitcoin om boven de $59.000 te breken heeft de Fear & Greed Index, een bekende indicator die het sentiment rond Bitcoin meet, tot zijn laagste niveau sinds januari 2023 laten dalen. Met een score van 25 bevindt de indicator zich nu in het territoritum van ‘extreme angst’, wat een mogelijke koopkans kan betekenen volgens de eigen website.

Bitcoin koers stelt teleur na positieve CPI

Bitcoin’s recente koersdaling komt als een grote teleurstelling gezien het feit dat de Amerikaanse CPI op ieder front lager binnenkwam dan verwacht. 

De jaarlijkse inflatie is uitgekomen op 3 procent, 0,1 procentpunt lager dan de verwachte 3,1%. Het is een forse daling ten opzichte van vorige maand, toen de inflatie nog op 3,3% stond. Maand-op-maand werden de verwachtingen zelfs met 0,2 procentpunt overtroffen. Er werd een stijging van 0,1% verwacht, maar er werd voor het eerst sinds de coronapandemie een daling van 0,1% waargenomen.

Ook de kerninflatie (met volatiele voedsel- en energieprijzen uitgesloten) kwam op beide fronten met 0,1 procentpunt lager uit dan verwacht, zowel op jaarbasis met een stijging van 3,3% als op maandbasis met een stijging van 0,1%.

De lager dan verwachte cijfers hebben de verwachtingen voor renteverlagingen vanuit de Amerikaanse centrale bank logischerwijs een boost gegeven. Maar liefst 91,8% van de markt verwacht nu dat de allereerste renteverlaging in september plaats zal vinden.

De Bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op $57.000, 1,54% lager dn 24 uur geleden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt