Bitfinex Logo
Exchange

Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken

Bitfinex Derivatives heeft een samenwerking aangekondigd met de crypto-derivatenbeurs Thalex om hun dienstenportfolio uit te breiden met opties en zowel gedateerde als eeuwigdurende futureshandel.

Deze strategische samenwerking biedt klanten van Bitfinex Derivatives toegang tot het uitgebreide assortiment crypto-opties en futuresproducten van Thalex.

Verbeteren van handelservaring

De open bèta-integratie tussen de 2 Seychelse bedrijven is opgezet om de handelservaring te verbeteren door frictie te verminderen bij het onboarden van gebruikers, het storten van fondsen en het handelen op Thalex. Het strategische initiatief wordt gezien als een innovatief distributiemodel waarbij beurzen samenwerken om de acceptatie van gespecialiseerde producten op nieuwe platforms te vergemakkelijken.

De verwachting is dat deze samenwerking zal leiden tot een aanzienlijke groei in de handel van crypto-opties en gedateerde futures. Momenteel maken deze slechts 3% en 2% uit van het dagelijkse crypto-derivatenvolume van $100 miljard.

Paolo Ardoino, Chief Technology Officer van Bitfinex Derivatives, verklaarde bij de lancering van de openbare bèta:

“Cryptoderivatenproducten, zoals stablecoin-settled futures en optie-instrumenten, zijn essentieel voor het waarborgen van een stabielere en ordelijkere markt. We verwachten een aanzienlijke vraag naar deze functies.”

Belemmering van groei van cryptoderivatenmarkt

Beide platforms erkennen dat het gebrek aan opleiding en gespecialiseerde platforms die lineaire, stablecoin-settled contracten kunnen faciliteren, de groei van de cryptoderivatenmarkt belemmert. Hendrik Ghys, CEO van Thalex, benadrukte hoe opties en gedateerde futures het ecosysteem van perpetuals aanvullen:

“Futures maken het mogelijk om de carry-kosten van een deltapositie vast te leggen, terwijl opties toegang bieden tot niet-lineaire uitbetalingen en blootstelling aan volatiliteit. Samen breiden opties en futures de toolkit van een handelaar uit met meer manieren om te hedgen of rendement te genereren.”

Exchange nieuws

Duitse overheid sluit 47 crypto-exchanges wegens betrokkenheid bij witwaspraktijken
$CATI en $HMSTR komen op Bybit: Nieuwe games op de TON Blockchain
Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen