BitGo-scaled
Regulatie

BitGo bemachtigd cryptolicentie in Duitsland

BitGo, de in de Verenigde Staten gevestigde crypto-bewaarder, heeft onlangs een significante mijlpaal bereikt in Duitsland. De Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) heeft BitGo een licentie toegekend voor het veilig bewaren van cryptocurrency, waarmee het bedrijf zijn diensten en expertise naar de Duitse markt kan uitbreiden. Dit opent nieuwe deuren voor zowel BitGo als de groeiende crypto-sector in Duitsland.

Belangrijke mijlpaal bereikt

BitGo, dat sinds 2019 cryptocurrency-bewaringsdiensten aanbiedt onder toezicht van BaFin als onderdeel van een overgangsregime, heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt in de wereld van digitale activa. In 2021 ontving het bedrijf goedkeuring van het New York Department of Financial Services (NYDFS) voor een New Yorks trustcharter, waarmee het zijn bereik verder uitbreidde.

Met Duitsland als het toneel voor deze nieuwe ontwikkeling, markeert het land zichzelf als een vooraanstaande speler in Europa voor de bewaring van cryptocurrency en aanverwante diensten. Dit heeft het land bereikt door wetten aan te nemen die banken en bewaarspecialisten aanmoedigen om op een veilige manier met digitale activa om te gaan, zoals gerapporteerd door Coindesk.

Invloedrijke rol BaFin

BitGo Europe, geciteerd door dezelfde bron, benadrukte de invloedrijke rol van BaFin bij het vormgeven van de wereldwijde crypto-regelgeving en onderstreepte het cruciale belang van het handhaven van een veilig regelgevingskader. De vertegenwoordigers uitten tevens hun voldoening over het verkrijgen van de crypto-bewaringslicentie in Duitsland en verklaarden dat BitGo met toewijding aan dit doel heeft gewerkt.

In augustus 2023, wist BitGo een indrukwekkende 100 miljoen dollar binnen te halen via een Series C-financieringsronde, waarmee de totale waardering van het bedrijf op 1,75 miljard dollar uitkwam. Hoewel de identiteit van de investeerders niet openbaar werd gemaakt, deelde BitGo mee dat de nieuw verworven fondsen ingezet zullen worden voor strategische overnames en om de reikwijdte van hun gereguleerde bewaar-, wallet- en infrastructuuroplossingen wereldwijd te vergroten. Op dat moment onderstreepten functionarissen van BitGo opnieuw de groeiende vraag naar gereguleerde bewaaroplossingen, zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd.

Vestigen van industriestandaard

BitGo heeft in maart 2023 een vruchtbare samenwerking gesmeed met de Britse fintech-onderneming Coincover, waardoor hun klanten kunnen profiteren van een betrouwbaar mechanisme voor het herstellen van wallettoegang. Sinds hun eerste samenwerking in 2019 hebben beide bedrijven zich ingezet om hun institutionele klanten robuuste bedrijfscontinuïteitsoplossingen te bieden. Deze nauwe samenwerking heeft BitGo-klanten in staat gesteld om op een veilige manier toegang tot hun wallet te herstellen door simpelweg een beroep te doen op Coincover, mochten ze ooit hun toegangssleutels verliezen.

Volgens het officiële persbericht van de bedrijven was het gezamenlijke doel om een industriestandaard te vestigen voor de bescherming van digitale activa door lering te trekken uit recente gebeurtenissen. Dit initiatief beoogde klanten van BitGo te voorzien van een dieper inzicht in de veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met digitale activa, terwijl ze tegelijkertijd het vertrouwen wilden opbouwen dat nodig is om de bredere acceptatie van deze activa te bevorderen. Als een organisatie eenmaal heeft bepaald welk type wallet het wil gebruiken, biedt Coincover een oplossing voor back-up en herstel om de inherente risico’s te minimaliseren, waardoor klanten vol vertrouwen kunnen handelen.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers