Crypto miner
Blockchain

Bitmain investeert $53,9 miljoen in Core Scientific voor uitbreiding Bitcoin miningactiviteiten

Bitmain, een toonaangevende fabrikant van crypto-mininginstallaties, heeft aangekondigd dat het $53,9 miljoen zal investeren in Core Scientific, een in Texas gevestigd Bitcoin-miningbedrijf. Deze strategische samenwerking heeft tot doel de groei en uitbreiding van de Bitcoin-miningactiviteiten van Core Scientific te ondersteunen door middel van de aankoop van nieuwe Bitcoin-miningmachines.

27.000 Mining-servers worden voorzien

De financiële overeenkomst tussen Bitmain en Core Scientific zal worden gefinancierd door een combinatie van eigen vermogen en contanten. Bitmain zal Core Scientific voorzien van maar liefst 27.000 Bitcoin mining-servers, als onderdeel van deze overeenkomst. In ruil daarvoor zal Bitmain $23,1 miljoen in contanten ontvangen en $53,9 miljoen aan gewone aandelen van Core Scientific verwerven.

Deze investering markeert een belangrijke stap voorwaarts in de uitbreidingsplannen van Core Scientific. De 27.000 nieuwe eenheden worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 geleverd en in bedrijf gesteld. Deze nieuwe mining-servers zullen niet alleen de productiecapaciteit van Core Scientific vergroten, maar hebben ook het potentieel om de totale zelf-mining-hash-snelheid met maar liefst 4,1 exahashes per seconde te verhogen. Dit zal de concurrentiepositie van Core Scientific in de wereld van de Bitcoin-mining verder versterken.

Cruciaal moment voor Core Scientific

Het nieuws van deze investering komt op een cruciaal moment voor Core Scientific, dat in december van het voorgaande jaar faillissementsbescherming had aangevraagd volgens Chapter 11 van de Amerikaanse faillissementswet. Sindsdien heeft het bedrijf zich ingespannen om zijn activiteiten te herstructureren en zijn financiële positie te versterken. De investering van Bitmain biedt een welkome impuls en een veelbelovende kans voor herstel en groei.

In een verklaring benadrukte Core Scientific dat deze samenwerking met Bitmain een positieve stap is in de richting van het versterken van de Amerikaanse Bitcoin-miningindustrie en het bevorderen van innovatie in de sector.

Met deze nieuwe kapitaalinjectie lijkt Core Scientific vastbesloten om zijn positie als een belangrijke speler in de wereld van de Bitcoin-mining te handhaven en verder uit te breiden, wat een positieve ontwikkeling kan betekenen voor de bredere crypto-industrie in de Verenigde Staten. De nauwe samenwerking tussen Bitmain en Core Scientific zal nauwlettend worden gevolgd in de cryptogemeenschap, aangezien beide bedrijven hun stempel drukken op de evolutie van de wereldwijde miningactiviteiten van Bitcoin.

Blockchain nieuws

Het Britse Lagerhuis raadt verdere CBDC-tests aan
KuCoin Ventures verstrekt $20.000 aan subsidies aan blockchain-platform The Open Network (TON)
Hut8 Mining opereert als in de VS gevestigde entiteit na de USBTC-fusie
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december