Cryptocurrency Mining
Blockchain

Bitmain kondigt nieuwe miningmachines aan voor Aleo Blockchain

Bitmain, het vooraanstaande cryptominingbedrijf, heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten wil uitbreiden naar de Aleo-blockchain door middel van geavanceerde miningmachines. Deze strategische zet biedt gebruikers de mogelijkheid om Aleo-munten te minen, wat de interesse in deze opkomende blockchain-technologie verder zal aanwakkeren.

Deze beslissing van het Chinese miningbedrijf komt in het licht van geruchten over financiële uitdagingen, wat onlangs resulteerde in uitgestelde salarissen voor het personeel en boetes wegens onbetaalde belastingen.

Tijdlijn voor lancering is nog niet bekend

Bitmain heeft onlangs aangekondigd dat het van plan is mining-apparatuur te lanceren voor de Aleo-blockchain, zonder specifieke details over de tijdlijn prijs te geven. Op de officiële website van Aleo wordt het project omschreven als een ‘zero-knowledge’-initiatief dat gericht is op decentralisatie, schaalbaarheid en privacy.

Dit nieuws komt in een periode van aanzienlijke groei voor Bitmain, waarbij het bedrijf zijn zinnen heeft gezet op het overnemen van het noodlijdende cryptominingbedrijf Core Scientific. Eerder werd aangekondigd dat Bitmain een indrukwekkende investering van ongeveer 53,9 miljoen dollar heeft gedaan in Core Scientific.

Boete voor Bitmain

Ondanks de aanzienlijke groeiplannen van Bitmain, is het bedrijf naar verluidt onderhevig aan financiële druk. In april dit jaar kreeg Bitmain een boete opgelegd van maar liefst $3,5 miljoen vanwege onbetaalde belastingen in China.

Hoewel dit boetebedrag wellicht niet direct verwoestend is voor de operationele activiteiten van Bitmain, werd in september bericht dat het bedrijf de uitbetaling van een deel van de salarissen van het personeel heeft opgeschort. Chinees meldde dat Wu Blockchain schreef het volgende:

Bitmain heeft een bericht uitgegeven dat, aangezien de operationele cashflow van het bedrijf in september nog niet positief is geworden, het heeft besloten de betaling van een deel van het salaris van alle werknemers op te schorten. Sommige interne medewerkers bevestigden de authenticiteit van de melding.

Vorige week rapporteerde Wu Blockchain dat Bitmain vier van zijn medewerkers heeft ontslagen vanwege een ‘onrechtmatige publicatie van het bedrijfsbericht met betrekking tot salarisuitkeringen’.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%