Ripple

Bitstamp stopt XRP handel voor Amerikaanse klanten

De crypto exchange Bitstamp heeft gisteren laten weten de handel van Ripple’s XRP token te stoppen voor al haar Amerikaanse klanten.


Bitsamp stopt XRP handel in Amerika

De grote crypto exchange Bitstamp heeft gisteren in een officieel persbericht laten weten dat het alle handel en stortingen van XRP voor zijn Amerikaanse klanten stop zal zetten. Deze beslissing heeft de exchange genomen nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Comission (SEC) een mega rechtszaak heeft aangespannen tegen Ripple Labs Inc.

Bitstamp laat weten dat ze de rechtszaak op de voet blijven volgen en hun beleid daarop aanpassen. Daarnaast is het handig om te weten dat alleen Amerikaanse klanten te maken hebben met de maatregelen. Klanten uit alle andere landen kunnen gewoon nog XRP blijven kopen en verkopen op Bitstamp.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple koers daalt weer

Ripple zag gisteren haar koers mooi herstellen, nadat het vlak voor kerst nog inzakte tot onder de $0,20. De XRP koers herstelde gisteren tot $0,37, maar dit sterke herstel stopte toen Bitstamp naar buiten bracht de XRP handel te stoppen.

Op het moment van schrijven ligt de Ripple koers net onder de $0,30. Dat betekent dat de Ripple koers vandaag met 16,04% is gedaald.