Bitvavo
Bitvavo, Exchange

Bitvavo heeft dit jaar al 120 nieuwe crypto’s toegevoegd – Welke zijn de moeite waard?

Bitvavo, de grootste crypto-exchange van Nederland, heeft het afgelopen jaar hard gewerkt en inmiddels 120 cryptoprojecten aan het platform toegevoegd. De nieuw verhandelbare tokens variëren sterk, van memecoins tot projecten met unieke waardeproposities. In dit artikel belichten we vier munten die de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

Nederlanders kunnen nu €10 gratis tegoed claimen bij Bitvavo. Maak een nieuw account aan via deze link, stort €10, en ontvang €10 extra om direct je favoriete cryptomunt te kopen.

Render (RENDER)

Het Render (RENDER) project werd eind juli aan Bitvavo toegevoegd en is daarmee een van de meest recente aanwinsten op het platform. Sinds september vorig jaar heeft dit project een indrukwekkende stijging doorgemaakt. In september 2023 werd de digitale munt nog verhandeld voor ongeveer $1,30 per token. Slechts een half jaar later bereikte het een nieuwe all-time high (ATH) van $13,53, wat neerkomt op een stijging van meer dan 940%.

Deze opmerkelijke prestaties zijn mede te danken aan het inspelen op de kunstmatige intelligentie (AI) trend. Render Network is een gedecentraliseerd netwerk dat GPU-rekenkracht aanbiedt voor het renderen van digitale beelden, video’s en andere grafische toepassingen. Door ongebruikte GPU-kracht van gebruikers wereldwijd te benutten, probeert het project de hoge kosten en beperkte beschikbaarheid van traditionele renderingdiensten te omzeilen.

LayerZero (ZRO)

LayerZero (ZRO) is een project dat sinds juni beschikbaar is op Bitvavo en zijn token is in diezelfde maand gelanceerd. Hoewel het project nog maar net van start is gegaan, heeft het al een indrukwekkende positie bereikt: het staat op de 145e plaats van alle crypto’s op basis van marktkapitalisatie.

Deze snelle opkomst is te danken aan LayerZero’s unieke waardepropositie. Het project streeft ernaar een omnichain-interoperabiliteitsprotocol te worden, dat is ontworpen om naadloze communicatie en transacties tussen verschillende blockchains mogelijk te maken. Hiervoor maakt LayerZero gebruik van zogenaamde Ultra Light Nodes (ULN’s), die zorgen voor veilige en efficiënte communicatie tussen verschillende blockchain-netwerken.

Bonk (BONK)

De op Solana (SOL) gebaseerde memecoin Bonk (BONK) was een van de eerste cryptomunten die dit jaar op Bitvavo werd gelist. Net als zijn bekende concurrenten Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) heeft Bonk een Shiba Inu-hond als mascotte. Het project trok veel aandacht vanwege de astronomische koersstijging sinds de lancering begin 2023; de waarde van Bonk is in deze periode met meer dan 46.000% gestegen.

Toncoin (TON)

Tot slot bespreken we de snel opkomende cryptomunt Toncoin (TON), die sinds 9 augustus verkrijgbaar is op de Nederlandse crypto-exchange Bitvavo.

Toncoin is de token van The Open Network (TON), een blockchainplatform dat oorspronkelijk werd ontwikkeld door de Telegram-oprichters Pavel en Nikolai Durov. TON is ontworpen om schaalbaar, snel en gebruiksvriendelijk te zijn. Dankzij deze kenmerken wist Toncoin in 2024 door te stoten naar de top 10 van crypto’s op basis van marktkapitalisatie, na het bereiken van een all-time high (ATH) in juni.

Afgelopen week kreeg Toncoin echter een klap te verduren doordat Telegram-oprichter Pavel Durov in Frankrijk werd opgepakt. Desondanks blijft TON een interessante cryptomunt om in de gaten te houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitvavo nieuws

Bitvavo introduceert 10 nieuwe USDC handelsparen met extreem lage fees
Bitvavo breidt uit naar Spanje met officiële registratie bij centrale bank
Bitvavo voegt 4 nieuwe crypto’s toe & Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt