blackrock
Bitcoin

BlackRock CEO is lovend over Bitcoin: ‘legitiem financieel instrument’

Gisteren sprak Larry Fink, de CEO van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, live op Amerikaanse televisie zijn positieve mening uit over Bitcoin (BTC).

Fink gaf aan dat hij zijn standpunt over het decentrale activum de afgelopen jaren compleet heeft herzien na zich erin te hebben verdiept. Hij beschouwt Bitcoin nu als een “legitiem financieel instrument” dat iedereen zou moeten overwegen aan hun portfolio toe te voegen.

Het is niet de eerste keer dat Fink openlijk zijn lof over Bitcoin uitspreekt, maar dat maakt het niet minder bijzonder gezien zijn status als een van de meest invloedrijke figuren in de financiële wereld.

Bitcoin lofzang door BlackRock baas

Fink, naast CEO tevens de oprichter en voorzitter van BlackRock, verscheen gisteren op de bekende Amerikaanse televisiezender CNBC om de nieuwe beter dan verwachte kwartaalcijfers van BlackRock te bespreken. Het beheerde vermogen van BlackRock steeg de afgelopen drie maanden met 13% tot $10,6 biljoen.

Sinds januari beschikt BlackRock over een eigen Bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF), die een enorm succesvolle lancering heeft gezien waarmee verschillende records zijn verbroken. Inmiddels is het IBIT-fonds van BlackRock zelfs de grootste Bitcoin spot ETF ter wereld.

In het gesprek kwam Bitcoin uitbundig aan bod. Fink gaf toe dat zijn mening over Bitcoin flink is bijgedraaid de afgelopen jaren. Eerder was hij namelijk niet bepaald te spreken over Bitcoin en uitte hij nog regelmatig zijn twijfels over de waarde ervan. Hij heeft Bitcoin met name beschreven als een instrument voor criminele activiteiten. Nu erkent hij dat hij destijds fout zat, en noemt hij Bitcoin een ‘’legitiem financieel instrument’’.

Hij gaat nu zelfs zo ver dat hij vindt dat Bitcoin in het portfolio van elke investeerder zou moeten zitten. Als argument vertelt hij dat Bitcoin mogelijk ‘’niet-gecorreleerde rendementen biedt en financiële controle geeft’’.

Fink zei dat Bitcoin een goed investeringsinstrument is in tijden van onzekerheid. Volgens hem biedt Bitcoin een veilige haven wanneer mensen denken dat landen hun valuta verzwakken door te veel schulden.

‘Bitcoin steun van Fink enorm belangrijk’

Naar aanleiding van het interview zei Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas dat het ‘’moeilijk te overschatten is’’ hoe belangrijk het is dat Larry Fink, die $10,6 biljoen beheert, blijft pleiten voor Bitcoin als een legitieme activaklasse voor dagelijkse portfolio’s. 

“De steun van BlackRock, evenals andere gevestigde bedrijven zoals Fidelity, geeft oudere adviseurs het vertrouwen en de dekking om deze toewijzingen te maken,” zo schreef hij op socialmediaplatform X. “Daarom is het wedden tegen, of het minimaliseren van het voor iedereen met ogen en verstand duidelijke vroege succes van deze ETF’s, dom in mijn ogen,’’ voegde hij hieraan toe.

De Bitcoin ETF’s worden door velen geprezen als een van de meest succesvolle ETF-lanceringen ooit. BlackRock’s IBIT-fonds steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit met een totale netto-instroom van ruim $18 miljard, zo laten data van Farside Investors zien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?