Blackrock
Ethereum

BlackRock Ethereum ETF nadert $1 miljard aan kapitaalinstromen

De verhalen over de lancering van de Ethereum ETFs zijn tot nu toe niet positief geweest. Onder de streep stroomde er al voor honderden miljoenen dollars aan kapitaal uit de Ethereum ETFs. Dat was echter vooral op het conto van Grayscale te schrijven en zeker niet op dat van BlackRock.

Ethereum ETF van BlackRock is een succes

We kunnen namelijk voorzichtig stellen dat de Ethereum ETF van BlackRock een succes begint te worden. Vanaf de lancering gemeten is er al bijna 1 miljard dollar in de Ethereum ETF van de grootste fondsbeheerder ter wereld gestroomd.

In totaal wist de iShares Ethereum Trust (ETHA) al 992 miljoen dollar aan kapitaal aan te trekken. “Het is mogelijk, maar geen zekerheid dat ETHA de grens van 1 miljard dollar kraakt op 21 augustus”, aldus Bryan Armour van Morningstar.

“Er zijn twee dingen die de waarde van de assets in de ETF beïnvloeden: de kapitaalstromen en de prestaties van de onderliggende asset. Slechte prestaties van Ethereum zorgden er veel meer voor dat de waardering laag bleef dan de netto-stromen in het fonds”, aldus Armour.

Vanaf de lancering is de Ethereum ETF van BlackRock echter geen goede investering geweest. Een investering van 10.000 dollar op 24 juni zou vandaag rond de 8.000 dollar waard zijn.

Opvallend veel tractie onder financieel adviseurs

Een leuk detail is dat uitgevers van de fondsen aangeven dat er verrassend veel tractie is onder geregistreerde financieel adviseurs in de Verenigde Staten, de zogenaamde RIAs. Die zijn verantwoordelijk voor ongeveer 50% van de fondsstromen in de ETF markt.

“Voor mij was het een plezierige verrassing dat er significante interesse is uit de gemeenschap van financieel adviseurs”, aldus Kyle DaCruz, de directeur van digitale assets bij VanEck; een uitgever van een Ethereum ETF.

Volgens DaCruz is dat het geval omdat adviseurs het makkelijker vinden om een waardering op Ethereum te plakken en het netwerk uit te leggen, in vergelijking met Bitcoin.

Waarom? Omdat het netwerk cashflow produceert en volgens DaCruz een tech-aandeel vertegenwoordigt. Dat zijn bijzondere uitspraken, omdat de meeste mensen dat juist op een tegenovergestelde manier ervaren.

Uiteindelijk is Bitcoin uit te leggen als digitaal goud, terwijl Ethereum toch een stuk complexer is. Hoe zou je immers antwoorden op iemand die zich afvraagt welke interessante applicaties er nu op Ethereum leven die in potentie honderden miljarden of biljoenen dollars waard zijn?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13