blackrock
Bitcoin

BlackRock koopt $10 miljoen aan Bitcoin in afwachting van ETF goedkeuring

De vermogensbeheerder BlackRock is één van de bedrijven dat een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF) aanvraag heeft ingediend. Deze stap heeft geleid tot een toename in de koers van Bitcoin, aangedreven door de verwachtingen rond de impact van een mogelijke lancering van dit financiële product.

Een opvallende aankoop

Op 5 januari deed BlackRock een opvallende aankoop van Bitcoin, ter waarde van ongeveer $10 miljoen, wat vragen oproept over de mogelijke goedkeuring van hun ETF-aanvraag.

Deze aankoop is een strategische zet van BlackRock in het kader van de voorbereiding voor het financieren van hun Spot ETF. Het bedrag van $10 miljoen is afkomstig van de verkoop van hun ‘Seed Creation Baskets’, die bestaan uit een verzameling activa of kapitaal, bedoeld om het initiële fonds van de ETF te vormen.

Hoewel dit wijst op BlackRocks intentie om hun ETF te financieren, is het geen definitieve indicatie van een onmiddellijke lancering. De aankoop kan echter worden gezien als een voorbereidende stap in afwachting van een aanstaande lancering van de ETF.

Bitwise bereidt zich voor op massale financiering van Spot Bitcoin ETF

Bitwise, een investeringsmaatschappij die zich richt op de creatie van cryptofondsen, heeft in een recente update van hun Spot Bitcoin ETF-aanvraag aangegeven dat ze van plan zijn om, bij goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), hun fonds te financieren tot een substantieel bedrag van maximaal $200 miljoen. Er is groeiende anticipatie in de markt, met verwachtingen dat de SEC ergens tussen 8 en 10 januari de langverwachte goedkeuring zal afkondigen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk