Ethereum merge
Ethereum

BlackRock’s Ethereum ETF groeit snel, al bijna $900 miljoen opgehaald

Al iets meer dan twee weken zijn een lading Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) verhandelbaar op de Amerikaanse handelsbeurzen. Niet geheel onverwachts maakt BlackRock’s Ethereum-fonds de grootste indruk met veruit de grootste kapitaalinstroom.

In totaal heeft ‘s werelds grootste vermogensbeheerder al bijna $900 miljoen vergaard, waarmee het een ruime voorsprong heeft op de andere nieuwkomers.

ETHA-fonds beheert $869,8 miljoen

BlackRock’s iShares Ethereum Trust (ETHA), genoteerd op de NASDAQ-beurs is een van de negen Ethereum ETF’s die sinds vorige week dinsdag beschikbaar is in de Verenigde Staten. Naast BlackRock’s ETHA-fonds zijn er nog zeven andere Ethereum-fondsen in het leven geroepen. Grayscale’s bestaande Ethereum Trust (ETHE), verhandelbaar sinds 2019, werd tevens geconverteerd naar een spot ETF.

Op slechts enkele handelsdagen na heeft BlackRock’s ETHA-fonds de grootste kapitaalinstromen gezien. Vaak was er bovendien een flink gat met de nummers twee en drie. Dat BlackRock de leiding zou nemen werd van te voren echter al verwacht. Zijn bitcoin ETF heeft sinds de lancering in januari ook veruit de meeste successen geboekt, en heeft zelfs enkele maanden geleden al het bestaande fonds van Grayscale ingehaald.

Uit gegevens van Farside Investors blijkt dat er sinds de beursintrede al $869,8 miljoen richting het ETHA-fonds is gestroomd. Hiermee heeft het met ruime afstand de grootste kapitaalinstroom gezien; Fidelity’s FETH-fonds volgt met $335,8 miljoen aan investeringen. Bitwise staat op een derde plek met een instroom van $295,1 miljoen.

Grayscale’s ETHE-fonds is echter nog altijd de grootste Ethereum spot ETF op de markt, alhoewel het iedere dag sinds de conversie flink is gekrompen. In totaal is er al meer dan $2,2 miljard uit het fonds gehaald. Desalniettemin beheert het nog altijd voor bijna $5miljard aan ether.

Twee groene dagen op rij voor Ethereum-fondsen

De Ethereum-fondsen hebben voor het eerst sinds de lancering twee achtereenvolgende dagen aan instromen gezien. Na $48,8 miljoen te hebben verwelkomd op maandag, hebben de fondsen gisteren $98,4 miljoen zien binnenstromen. 

Alleen op de debuutdag hebben de fondsen een hogere dagelijkse instroom gezien, van $106,6 miljoen om precies te zijn.

BlackRock stak met kop en schouders boven de rest uit met maar liefst $109,9 miljoen aan investeringen. Op de tweede plaats komt Fidelity met een instroom van $22,5 miljoen.

Grayscale’s ETHE-fonds zet zijn bemoedigende trend voort van steeds lagere uitstromen. Dit keer stroomde er $39,7 miljoen uit het fonds, wat opnieuw een daling markeert ten opzichte van de $46,8 miljoen aan uitstroom op maandag. Het is al de vierde keer dat de uitstromen onder de $100 miljoen liggen, terwijl in de eerste week gemiddeld nog bijna $380 miljoen per dag het fonds verliet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’