Blockchain start-up BitFury lanceert intelligence unit

 
 

Blockchain-startup BitFury heeft een kunstmatige intelligentie (AI) -unit gelanceerd, meldt Reuters op 13 augustus.


Data is de ‘nieuwe olie’

Bitfury CEO en mede-oprichter Valery Vavilov zei naar verluidt dat de duik in AI gemotiveerd is door de noodzaak om informatie te analyseren en te extraheren uit grote hoeveelheden gegevens. Hij heeft naar verluidt opgemerkt dat gegevens de nieuwe olie worden en verklaarde:

“We hebben zoveel gegevens verzameld, maar slechts 2% van al deze gegevens is geanalyseerd; 98% zit stil en wacht om te worden geanalyseerd.”

Vavilov verklaarde naar verluidt ook dat de AI-eenheid van het bedrijf nog steeds onderzoek doet naar mogelijke toepassingen van kunstmatige intelligentie. Toch beloofde hij ook dat BitFury volgend jaar meer informatie zal hebben over de AI-producten die het bedrijf van plan is te ontwikkelen en aan zijn klanten te bieden.


Mogelijk gevaar voor crypto

Fabrizio Del Maffeo, voormalig vice-president en directeur van computerhardwareproducent AAEON Technology Europe, is aangesteld om de AI-eenheid van het bedrijf te leiden.

Ondertussen becommentarieerde de in Stockholm gevestigde software-ingenieur en cryptocurrency-handelaar, Eric Wall, dat de toepassing van AI op blockchain-gegevensanalyse een gevaar vormt voor de fungibiliteit van Bitcoin (BTC).

“AI / [Machine Learning] ML wordt ongetwijfeld getraind om gebruikers te identificeren en munten te markeren die zijn gebruikt met privacy-verbeterende technieken (PET’s). Het gebruik van PET’s wordt beter snel standaard wallet-gedrag, als we überhaupt om de fungibiliteit van Bitcoin geven. ”

Volgens Crunchbase heeft BitFury tot nu toe $ 170 miljoen aan financiering ontvangen en Reuters beweert dat het een van de handvol blockchain-bedrijven is met een waarde van ten minste $ 1 miljard.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken