Bitcoin Nieuws

BlockFi verkoopt 160 miljoen dollar aan door Bitcoin miners gedekte leningen

Het failliete BlockFi is van plan om 160 miljoen dollar aan leningen te verkopen. Wat deze leningen bijzonder maakt is dat ze gedekt zijn door 68.000 Bitcoin miners, de machines die nodig zijn om Bitcoin te produceren. In een rapportage van Bloomberg, delen twee mensen met kennis van zaken dat BlockFi vorig jaar al was begonnen met de verkoop.

Failliet vanwege FTX

Het duurde niet lang na het omvallen van FTX, voordat ook BlockFi zijn faillissement moest aanvragen. Op zich is dat niet vreemd, omdat het FTX was dat BlockFi met leningen uit het slop trok nadat het in de problemen kwam door de implosie van Terra. Nadat ook FTX ten onder ging, was het einde ook daar voor BlockFi.

Sommige van de leningen die ze nu verkopen schijnen ook weinig waard meer te zijn. Dit zijn immers leningen aan Bitcoin miners, die over het algemeen een heel pittig jaar achter de rug hebben. Nu krijgen ze door de opleving van de koers weer wat adem, maar het is niet verrassend dat BlockFi een deel van de leningen al moest afschrijven.

Daarnaast zal het onderpand nu ook een stuk minder waard zijn, omdat de waarde van mining hardware ook gekelderd is in het afgelopen jaar. Wat dat betreft waren de leningen van BlockFi aan de mining-industrie niet het beste idee ter wereld.

Wie kopen de leningen op?

De leningen worden waarschijnlijk opgekocht door bedrijven die in principe ‘gokken’ op dit soort gevaarlijke financiële producten. Zij kopen die dan “voor een paar cent op de dollar” zoals dat zo mooi heet. Ze betalen per dollar aan lening bijvoorbeeld 5 dollarcent, afhankelijk van de gezondheid van het bedrijf dat de lening verschuldigd is.

De poging van BlockFi om de leningen te liquideren is onderdeel van een poging om zijn crediteuren terug te betalen. In totaal heeft het bedrijf 100.000 crediteuren (schuldeisers) die nog geld krijgen van het platform. Op het moment van het faillissement, schijnt het dat BlockFi 239 miljoen dollar van zijn eigen assets verkocht om het faillissement te betalen.

Bitcoin nieuws

Craig Wright verliest auteursrechtclaim op Bitcoin
Argo Blockchain mined 14% meer Bitcoin in Januari dan maand eerder
Death Cross verschijnt voor eerste keer ooit in de Bitcoin weekgrafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten