Blockstream
Blockchain

Blockstream haalt kapitaal op tegen 70 procent lagere waardering

De donkerste momenten van een bearmarkt zijn over het algemeen niet het beste moment om kapitaal op te halen, maar dat is precies wat Blockstream nu doet. Het Bitcoin-bedrijf van CEO Adam Back, die door Satoshi Nakamoto wordt vermeld in de Bitcoin white paper, is op zoek naar vers kapitaal.

Waarom is dat kapitaal nodig?

Blockstream CEO en cryptograaf Adam Back deelde geen details over de kapitaalronde, maar onthulde dat het geld vooral richting mining gaat. “We verkochten vrij snel onze volledige capaciteit en hebben een grote achterstand wat betreft bestaande en nieuwe klanten op het gebied van mining die bij ons willen hosten”, aldus Back.

Zijn Blockstream werkt overigens ook samen met het Block van Jack Dorsey. Block is een miljardenbedrijf dat zich focust op betalingen. Voorheen ging Block door het leven als Square, maar om de naam meer in het thema van Bitcoin te brengen, koos het bedrijf voor Block.

De twee bedrijven werken samen aan Bitcoin mining op basis van zonne-energie. Het eerste resultaat daarvan krijgt een capaciteit van 3,8 megawatt. De technologie van het Tesla van Elon Musk moet daar de basis voor bieden. Ze willen onder andere het batterijen-pakket dat de naam “Megapack” draagt gebruiken.

Mining opbrengsten omlaag

Back erkende dat de Bitcoin koers momenteel niet in het voordeel van de mining-industrie is. Daar voegt hij aan toe dat de hosting-opbrengsten over de afgelopen kwartalen wel toenamen. Ook de mining-dienstverlening van Blockstream zit volgens de CEO in de lift en vormt een winstgevende tak van het bedrijf.

In de maandelijkse nieuwsbrief van 5 december, onthulde Blockstream dat de Blockstream Mining Note (BMN) token in totaal 5,37 Bitcoin verdiende. BMN is een Europese security token, een soort aandeel, dat bepaalde investeerders toegang geeft tot de hashrate van Blockstream.

Bitcoin miners staan momenteel over de gehele linie onder behoorlijk zware druk. De hoge hashrates, moeilijkheidsgraad, energieprijzen en lage Bitcoin koers maken het moeilijk om winstgevend te zijn. De hash-prijs hangt momenteel met 0,064 dollar per TH/s rond de all-time low.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving