Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bloomberg-analist voorspelt sprong van obligaties naar Bitcoin

Bloomberg Intelligence analist Jamie Coutts voorspelt voor de komende jaren een gigantische shift van obligaties naar Bitcoin. De reden voor die voorspelling is de enorme geldontwaarding die Coutts de komende jaren verwacht voor de Amerikaanse dollar, wat Bitcoin voor beleggers de beste keuze maakt; zo stelt hij in ieder geval.

“Als investeerders geldontwaarding voor willen blijven, dan zijn obligaties over de meeste tijdsframes niet de beste keuze”, aldus Coutts.

Bitcoin, Nasdaq en de S&P 500

Als je het aan Jamie Coutts vraagt spreekt de data voor zich. Is het jouw doel om de groei van de geldhoeveelheid te verslaan met investeringen, dan moet je bij de Nasdaq 100, de S&P 500 of (de afgelopen 10 jaar) bij Bitcoin zijn.

Vrijwel alle andere assets slaagden er niet in om de groei van de geldhoeveelheid te verslaan. Zelfs de wereldwijde vastgoedmarkt kon deze groei niet bijhouden, terwijl men vastgoed over het algemeen als een solide investering beschouwt.

Van Bitcoin moeten we natuurlijk ook nog maar zien of het deze prestaties van de afgelopen 10 jaar ook het komende decennium kan laten zien. Wat dat betreft bestaat er niet zoiets als zekerheid en al helemaal niet als het om de koersen van financiële assets gaat.

‘Bitcoin is de betere keuze’

Het is opvallend te noemen dat een analist van Bloomberg het aandurft om Bitcoin “de betere keuze” te noemen ten opzichte van obligaties. Ergens is dat ook niet helemaal gek trouwens, omdat deze analist gespecialiseerd is op crypto en zich daarop focust voor Bloomberg.

“Wij zijn een scenario voor ons de komende jaren waarin Bitcoin wereldwijde portfolio’s zal binnentreden ten koste van obligaties. De geschiedenis toont dat een kleine allocatie een divers portfolio op alle mogelijk meetbare manieren kan helpen”, aldus Bloomberg.

In het bovenstaande plaatje toont Bloomberg de resultaten van het normale 60/40 portfolio (60 procent aandelen, 40 procent obligaties) en het 60/39/1 portfolio, waarbij obligaties 1 procent verliezen aan Bitcoin.

Het portfolio met Bitcoin doet het op alle vlakken beter en zorgt grappig genoeg voor een lager risico.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?