Bitcoin

Bloomberg: Bitcoin maakt zich klaar voor nieuwe Bull Run

Een recent rapport van Bloomberg concludeert dat Bitcoin mogelijk aan de rand van een enorme bull run staat. Het rapport genaamd ‘Bitcoin Maturation Leap’ noemt een aantal redenen waarom de Bitcoin markt volwassen wordt en dat het aan een nieuwe bull run toe is. Ook wordt er geschreven dat het Bitcoin goed uitkomt als de aandelenmarkt gerest wordt.


Bitcoin gaat slagen

Dat de Bitcoin markt volwassen wordt is niet de enige reden die Bloomberg aanhaal voor een gigantische prijsstijging. In het rapport wordt namelijk beschreven dat Bitcoin en goud naar verwachting het meeste zullen profiteren van de COVID-19 onrust:

“Bitcoin en goud zijn de belangrijkste winnaars van de ongekende monetaire stimulans die gepaard gaat met een grote crash van de aandelenmarkt.”

Ook wordt er opgemerkt dat de correlatie van Bitcoin met goud “is toegenomen tot recordhoogte”. Bloomberg schrijft ook:

“Dit jaar zal de overgang van Bitcoin van een risico-speculatief activum naar de goudversie van de cryptomarkt plaatsvinden.”

Het rapport herhaalt dat 2020 het jaar zal zijn waarin Bitcoin digitaal goud wordt:

“Dit jaar is een belangrijke test voor de overgang van Bitcoin naar een quasi-valuta zoals goud, en we verwachten dat het zal lukken.”


Bitcoin wordt het digitale goud

Volgens het Bloomberg-rapport heeft het ontstaan van Bitcoin-futures “de Bitcoin-bullmarkt” wat minder volatiel gemaakt. Er staat:

“Toenemende openstaande rente, afnemende volatiliteit en relatief goed presteren ondanks de crash op de aandelenmarkt geeft aan dat Bitcoin aan het rijpen is van een speculatief crypto-actief naar een digitale versie van goud.”

Het rapport zegt dat we kunnen verwachten dat de volatiliteit van Bitcoin zal blijven dalen. Dit kan een belangrijke indicator zijn omdat de lage volatiliteit in oktober 2015 het begin van de bull markt markeerde.


Bitcoin is ondergewaardeerd

Het Bloomberg-rapport stelt dat Bitcoin ondergewaardeerd is als je een aantal belangrijke indicatoren bekijkt. De indicatoren wijzen erop dat de Bitcoin prijs eigenlijk rond de $9.000 zou moeten liggen.

Ook wijst het toenemende aantal wallets, volgens Bloomberg, erop dat de overgang van Bitcoin naar digitaal goud plaats aan het vinden is.

Nu centrale banken over de hele wereld biljoenen dollars in de economie pompen, kan 2020 het jaar zijn waarin Bitcoin het nieuwe digitale goud voor de digitale economie wordt.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom