Newsbit

Tether, USDT

Bloomberg verwacht dat Tether volgend jaar groter is dan Ethereum

Tether, USDT

Een nieuw rapport van Bloomberg voorspelt dat Tether de marktkapitalisatie van Ethereum tegen het einde van volgend jaar zou kunnen overtreffen.


Tether groeit gestaag door

Volgens het Crypto Outlook-rapport, geschreven door Senior Commodity Strategist Mike McGlone, zal Tether (USDT) in 2021 waarschijnlijk de nummer twee positie innemen op basis van marktkapitalisatie. In het rapport noemde McGlone de ‘stagnerende marktkapitalisatie’ van Ethereum, dat momenteel $43,2 miljard bedraagt. Het bleef echter gedurende het grootste deel van 2019 en 2020 onder $30 miljard. Eind juli kreeg het een boost van DeFi.

De marktkapitalisatie van USDT daarentegen is sinds 2017 gestaag gegroeid, met slechts één significante dip in oktober 2018. De stablecoin begon 2020 met een marktkapitalisatie van $4,1 miljard. Dit steeg snel naar $15,7 miljard in oktober.

Marktkapitalisatie van Tether versus Ethereum – Bron: Bloomberg

“Er moet iets groots nodig zijn om de toenemende acceptatie van Tether te vertragen”, aldus McGlone.” Als de huidige trends de overhand hebben, kan de marktkapitalisatie van Tether volgend jaar Ethereum overtreffen.”


Bullish toekomst voor Bitcoin

Het rapport suggereert dat de vraag naar Tether aangeeft dat de komst van digitale valuta’s van centrale banken simpelweg een kwestie van tijd zijn. Het voorspelt echter ook een bullish toekomst voor Bitcoin.

Bloomberg verklaarde dat de BTC prijs flink zal groeien, misschien wel richting de $100.000 in 2025. Met een vaste muntvoorraad van 21 miljoen blijft er meer vraag dan aanbod,” zei hij.

“Bitcoin zou kunnen blijven doen wat het het grootste deel van zijn prille bestaan heeft gedaan. Namelijk in prijs stijgen dankzij de toenemende acceptatie, maar in een langzamer tempo,” aldus het rapport.

“De meeste vraag- en adoptiemaatregelen geven aan dat de kans groter is dat Bitcoin op het stijgende pad blijft.”

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top