Bored apes
NFT

Bored Ape NFT-kopers verliezen 93% van hun investering

De Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s, ooit beschouwd als statussymbolen binnen de cryptowereld, hebben een dramatische waardedaling doorgemaakt. Tijdens de NFT-hype van 2021 waren deze digitale kunstwerken net zo duur als een nieuwe Ferrari, maar sindsdien zijn de prijzen fors gedaald. Deze waardevermindering is een weerspiegeling van de bredere neergang in de NFT-markt.

Vergane glorie

In 2021 en 2022 piekte de populariteit van NFT’s, waarbij de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en CryptoPunks voorop liepen als symbolen van de bloeiende digitale kunstsector. Op het hoogtepunt bereikte de prijs van een Bored Ape NFT een minimum van 152 Ethereum (ETH), wat destijds bijna een half miljoen dollar waard was.

Sinds april 2022 is het enthousiasme voor NFT’s echter sterk afgenomen. De handelsvolumes zijn nu op historische dieptepunten, en de waarde van Bored Ape NFT’s is met ongeveer 93% gedaald. Volgens recente cijfers ligt de bodemprijs nu rond de $27.600, vergeleken met de piekwaarde van $429.000 in ETH-termen. Afgelopen woensdag werd een Bored Ape NFT zelfs verkocht voor slechts 10,78 ETH.

Waarom dalen NFT’s?

De neergang in de NFT-markt kreeg recent een nieuwe klap toen OpenSea, de grootste NFT-marktplaats, een Wells-kennisgeving ontving van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit zou kunnen wijzen op een mogelijke rechtszaak tegen OpenSea. Het platform heeft in het verleden ongeveer 2 miljoen ETH aan handelsvolume gegenereerd, mede dankzij de populariteit van Bored Apes.

Naast de juridische druk verschuiven ook bedrijven die aanvankelijk BAYC ondersteunden, zoals Tally Labs, hun focus. Tally Labs lanceerde eerder een project waarbij eigenaren van bepaalde NFT’s de verhaallijn van een roman konden beïnvloeden. Ondanks eerdere ambities heeft het bedrijf recent aangegeven geen nieuwe projecten meer te starten of lopende projecten voort te zetten.

Hoewel Bored Apes nog steeds worden gezien als “blue chip” NFT’s, zijn ze niet immuun voor de bredere negatieve trend binnen de markt. Of de NFT-markt ooit weer de hoogten van 2022 zal bereiken, blijft onzeker, vooral nu bedrijven en investeerders hun strategie aanpassen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Nederlands grootste crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

NFT nieuws

CryptoPunk NFT ter waarde van $1,5 miljoen verkocht voor slechts $23.000
SEC wil rechtszaak starten tegen NFT-marktplaats OpenSea
Immutable kondigt sluiting van NFT-marktplaats aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt