Ripple, SEC
Regulatie, Ripple

Breaking: Rechter beslist dat XRP transacties geen effecten zijn

De afgelopen 3,5 jaar heeft een schaduw geworpen over Ripple en diens XRP-token, omdat de SEC een rechtszaak tegen Ripple had aangespannen. Vanavond vond er een historische ontwikkeling plaats in de zaak, die deed denken aan de periode van juli-augustus vorig jaar.

Historische ontwikkeling in de Ripple-SEC zaak

Enkele ogenblikken geleden vond er een belangrijke gebeurtenis plaats. Rechter Torres oordeelde dat XRP-transacties op cryptobeurzen geen effectenaanbieding vormen, waarmee Ripple een gedeeltelijke overwinning behaalde.

De enorme miljardenboete die de SEC had voorgesteld, lijkt niet te worden vervuld, aangezien de rechter Ripple slechts een boete van $125 miljoen oplegde. Dit zorgde voor aanzienlijke opschudding op de markt.

XRP koers schiet omhoog

Direct na het nieuws schoot de XRP koers omhoog. Eerder deze week daalde de XRP koers nog met meer dan 20 procent door de marktbrede crash. Maar direct na dit nieuws is de koers hard omhoog geschoten. De koers ligt op het moment van schrijven op $0,61, waarmee de koers in minder dan een uur tijd met meer dan 20 procent is gestegen. Ook het volume is hard omhoog gegaan na het goede nieuws.

Velen hadden verwacht dat dergelijk nieuws de koers tot boven de 1 dollar zou brengen, maar dat lijkt vooralsnog te veel gevraagd. Dit nieuws is echter geweldig voor XRP. Het is wel belangrijk te vermelden dat beide partijen nog in beroep kunnen gaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt