Solana
Solana

Breaking: VanEck dient Solana ETF aanvraag in

Matthew Sigel, hoofd van digitaal onderzoek bij VanEck, kondigde op 27 juni via X aan dat het bedrijf een aanvraag heeft ingediend voor een Solana ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

VanEck Solana Trust

Het nieuwe fonds, genaamd de VanEck Solana Trust, wil profiteren van Solana’s gedecentraliseerde aard, hoge bruikbaarheid en economische haalbaarheid, aldus Sigel. Volgens hem is dit de eerste aanvraag voor een Solana ETF in de Verenigde Staten.

In zijn bericht legde Sigel uit waarom het bedrijf SOL als een commodity beschouwt. Hij schreef:

“Wij geloven dat de native token, SOL, vergelijkbaar functioneert met andere digitale commodities zoals Bitcoin en Ether. Het wordt gebruikt om transactiekosten en computationele diensten op de blockchain te betalen. Net als ether op het Ethereum-netwerk kan SOL worden verhandeld op digitale asset-platforms of worden gebruikt in peer-to-peer transacties.”

In de aanvraag bij de SEC vermeldde VanEck dat de VanEck Solana Trust naar verwachting zal worden genoteerd op de Cboe BZX Exchange, mits goedgekeurd door de SEC.

Solana koers schiet omhoog

Direct na het nieuws over de aanvraag van de Solana ETF door VanEck schoot de koers van Solana omhoog. Binnen enkele minuten steeg de prijs van $136 naar $150. Dit betekent een stijging van 10,29%.

Deze plotselinge stijging toont het vertrouwen van beleggers in de mogelijke goedkeuring van de ETF en de verdere adoptie van Solana als een belangrijke speler in de cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana koers schiet in jaar tijd met 800% omhoog en verslaat Bitcoin en Ethereum
Pompliano: Wall Street omarmt altcoins met nieuwe Solana ETF
‘Solana ETF kan SOL koers met 800% laten stijgen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?