Standard chartered
Bitcoin

Britse bank voorspelt: Bitcoin koers gaat dit jaar tot $150.000 stijgen

De Britse bank Standard Chartered heeft een Bitcoin prijsvoorspelling gedeeld. Daarin ligt het de bank uit hoe de grootste cryptomunt in het komende jaar een koers van $150.000 kan behalen. Standard Chartered wijst op verschillende sleutelfactoren die een cruciale rol spelen in deze mogelijke waardestijging.

Standard Chartered is zeer positief over Bitcoin

Standard Chartered voorspelt dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2024 zal stijgen naar $150.000, wat neerkomt op een toename van meer dan 115% ten opzichte van de huidige koers. Interessant is dat dit niet de eerste keer is dat de bank een prijsvoorspelling doet.

Aan het begin van het jaar schatte Standard Chartered de Bitcoin-prijs op $100.000 voor 2024. De Britse bank heeft nu haar verwachting met 50% omhoog bijgesteld.

Cruciale factoren voor de stijging naar $150.000

Om de prijs van $150.000 te bereiken, spelen meerdere cruciale factoren een rol. Ten eerste is de instroom van kapitaal via Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) van groot belang. Deze fondsen hebben reeds bewezen succesvol te zijn door tientallen miljarden dollars aan kapitaal aan te trekken. Echter, recent is er een trend van kapitaaluitstroom uit deze ETFs waarneembaar.

Een andere essentiële factor is de aanstaande Bitcoin halving die in april plaatsvindt. Dit evenement halveert de beloning die miners ontvangen voor het valideren van transacties, van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Deze vermindering in nieuwe Bitcoin-toevoer wordt verwacht de verkoopdruk van miners te verlagen, wat potentieel een aanzienlijke prijsstijging tot gevolg kan hebben.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?