Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin, Litecoin

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken

De succesvolle crypto-ondernemer Bobby Lee, de broer van Litecoin-oprichter Charlie Lee, deelt zijn gedachten over Bitcoin. Volgens Lee bestaat er een mogelijkheid dat Bitcoin richting de 10.000 dollar zakt tijdens deze cyclus. Om dat niveau ter bereiken moet er volgens Lee echter nog wel het een en ander gebeuren.

Bitcoin koers van 10.000 dollar

“Bitcoin is uiteindelijk tot onder de 16.000 dollar gekomen. Eerder zei ik al dat Bitcoin waarschijnlijk naar 15.000 dollar zou zakken. Nu is daar echter de implosie van FTX bijgekomen en is een koers van 13.000 of 10.000 dollar niet onwaarschijnlijk. Dat zou een hele, hele drastische crash zijn. Daar moet echter meer nieuws voor naar buiten komen”, aldus Lee over Bitcoin.

Dat nieuws kan er komen met het omvallen van Genesis, een belangrijke speler op het gebied van de handel in crypto. “We kijken momenteel naar de problemen van Genesis, één van de belangrijkste brokers van de markt. Als zij omvallen of als er bijvoorbeeld iets met een stablecoin als Tether (USDT) zou gebeuren, dan kan de koers nog weleens veel verder zakken de komende weken”, zo sluit Lee zijn duistere verhaal af.

Willy Woo is optimistisch

De populaire en gerespecteerde analist Willy Woo ziet de situatie echter een stuk zonniger in voor Bitcoin momenteel. Volgens de analist is Bitcoin bezig om een bodem te vormen en zien we dat duidelijk terug in de koersactie. “We zijn weer op het punt in de cyclus dat de accumulatie begint, toch? Mensen kopen, ze bouwen een bodem in de prijs en de volatiliteit zakt. We zagen hetzelfde bij de bodem van 2015 en 2018. Zelfs de bodem van 2012 ging op deze manier. Dus ja, mensen houden de prijs omhoog, omdat ze Bitcoin willen”, zo spreekt Woo.

Wat Woo helemaal interesseerde was het recente faillissement van BlockFi. In eerste instantie zagen we een kleine terugval, maar vervolgens werden alle Bitcoin tegen die koersen snel opgekocht. “Nu breken we voorzichtig naar boven uit. Ik denk dat we rond deze koers veel kopers hebben”, zo gaat Woo verder.

“Als je veel Bitcoin ziet bewegen op de blockchain en de prijs gaat zijwaarts, dan is dat een teken van accumulatie. Dat is momenteel gaande en ik houd het in de gaten. Dat is de reden waarom we zijwaarts gaan. Al zou een koers van 12.000 me ook niet verbazen. 10.000 dollar is een koers die iedereen ‘wil’ en daarom denk ik dat we die koers niet snel zullen zien”, zo sluit de analist af.

Litecoin nieuws

Crypto whales kochten massaal deze altcoins in de tweede week van juli
Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen