bitcoin crash
Bitcoin,

BTC daalt met 10%! Hoeveel verder kan de Bitcoin Dalen?

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.


De Bitcoin koers is gisteren flink onderuit gegaan maar wat nu? Tot hoever zou de BTC prijs kunnen dalen? In dit artikel lees je waar belangrijke ondersteuningspunten bevinden en wanneer Bitcoin mogelijk weer kan gaan stijgen.


Bitcoin (BTC) daalt met 10%

Gisteren analyseerde onze TA specialist Thijs de Bitcoin grafiek in een Youtube video. In deze video vertelt hij dat BTC de $13.000 – $13.300 dollar weerstand niet heeft weten te doorbreken.

Thijs liet zien dat er een een ‘Rising Wedge’ patroon ontstond, wat een bearish (negatief) patroon is. De Bitcoin is hieruit dan ook naar onder uitgebroken wat geresulteerd heeft in een koersdaling van meer dan 10 procent.

Rising Wedge 1H chart

Tot waar kan de Bitcoin prijs dalen?

Analist Thijs ging verder en vertelde dat hij verwachtte dat de BTC prijs terug zou zakken tot een prijsrange van $11.800 – $12.000 dollar. Hier zou Bitcoin weer een nieuwe beslissing maken en waren twee scenario’s mogelijk.


Scenario 1

Bitcoin bouncet vanuit de bovengenoemde prijsrange naar boven. Als dit gebeurd was zou de BTC prijs naar alle waarschijnlijkheid gestegen zijn naar $12.400 en later richting de $13.000 dollar.

 
Scenario 1: Bounce omhoog | niet uitgekomen

Echter, dit scenario is helaas niet uitgekomen wat betekent dat we naar scenario 2 moeten gaan kijken.


Scenario 2

De Bitcoin koers is door de prijsrange van $11.800 – $12.000 dollar gezakt. Dat betekent volgens Thijs dat de BTC prijs kan dalen tot een prijsrange van $10.600 – $11.000 dollar.

 
Onderste donkerblauwe vlak: $9300 – $9800 | Lichtblauw: $10.600 – $11.000

Thijs vertelt dat er nog steeds een uptrend waarneembaar is maar de prijsdaling van gisteren helpt niet mee aan de bullishheid van de markt. Een zeer belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden is de $9800 – $9300 dollar range. Als Bitcoin ook hier doorheen zakt dan zou de grootste digitale munt ter wereld kunnen dalen tot $7700 dollar.

 

Wil jij de Youtube video zien waar TA specials Thijs de verschillende scenario’s uitlegt? Klik dan hier.

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins