Bitcoin

“BTC-prijs gaat naar $250.000 in 2023 door Lightning-netwerk”

Nieuwe betaalprocessen voor Bitcoin, waaronder het Lightning-netwerk, zullen de BTC-prijs tot $250.000 doen stijgen in 2023. Dat voorspelt Tim Draper, investeerder en bekende Bitcoin-bull, onlangs op een een blockchain-evenement.


“4 jaar tot een BTC-prijs van $250.000”

Draper deed deze voorspelling tijdens de Malta AI & Blockchain Summit van afgelopen weekend, zo valt te zien in een video van Twitter-gebruiker tippin_me. Een van de aanwezigen vroeg hem naar zijn mening over betaalnetwerken als Lightning, die Bitcoin-betalingen buiten de blockchain verwerken. Hierdoor zijn kosten minimaal en kunnen er op veel grotere schaal BTC-transacties plaatsvinden. Draper antwoordde:

“Ik denk dat Bitcoin betalingsprocessen echt de ‘sluizen open zullen zetten’. […] Ik geloof nog steeds dat de Bitcoin-prijs naar $250.000 zal gaan rond 2022 of 2023. En dat is om deze reden, vanwege Lightning Network en OpenNode, en misschien nog anderen, die het mogelijk maken om Bitcoin eenvoudig uit te geven. Hierdoor is het niet alleen een middel voor waardeopslag, maar kan het gebruikt worden voor kleine betalingen. Het kan gebruikt worden in winkels, het kan overal gebruikt worden.”

Deze voorspelling doet de bekende Bitcoin-investeerder niet voor het eerst: in mei dit jaar noemde hij ook al het bedrag van een kwart miljoen dollar per BTC als target. Recenter zei Draper zelfs dat hij met dat bedrag de potentie van de crypto wellicht had onderschat.


Bullish sentiment groeit

Hoewel Lightning in strikte zin geen betalingsprocessor is, maakt het Bitcoin-betalingen wel veel makkelijker en effectiever. De transacties gebeuren tussen ‘off-chain’ nodes die vrijwel geen kosten vereisen: kosten per betaling liggen tussen de 1 en 2 satoshi (de kleinste eenheid van Bitcoin). In dit opzicht is het logisch dat Tim Draper bullish is over de BTC-prijs voor de komende jaren. Het zou de vraag naar de digitale munt sterk doen toenemen, en het aantal toepassingen vermeerderen. Ook over XRP, dat dit jaar zo slecht presteert qua prijs, is de Amerikaan om die reden positief. Volgens hem is het onvermijdelijk dat de XRP-koers in de toekomst “explosief [zal] gaan stijgen” vanwege de enorme potentie van het product.

Draper is al jaren een van de bekendste crypto-‘bulls’, en is niet de enige die torenhoge prijzen voor Bitcoin voorziet. Andere bekende bulls zoals John McAfee noemen zelfs bedragen zo hoog als $2 miljoen per BTC. Onlangs berichtte Newsbit over een serie tweets van BTCC-medeoprichter Bobby Lee: hierin voorspelde hij dat Bitcoin goud in waarde zal overstijgen en uiteindelijk $1 miljoen per coin waar zal zijn.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?