Bull Run
Bitcoin

Bullish: bijna 30 procent van alle Bitcoin staat al vijf jaar stil

De Bitcoin blockchain maakt het mogelijk om de digitale asset tot in detail te analyseren. Wat we bijvoorbeeld kunnen zien op de blockchain is hoe lang specifieke Bitcoin al op hetzelfde adres geparkeerd staan. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld zien dat bijna 30 procent van alle Bitcoin al vijf jaar (!) of langer op hetzelfde adres geparkeerd staan.

BTC

Het leger van holders

Ongeveer 30 procent van de 19,4 miljoen Bitcoin die momenteel in omloop zijn staan al vijf jaar op hetzelfde adres. Het gaat daarmee dus om een totaal van ongeveer 5,82 miljoen Bitcoin die al vijf jaar in dezelfde wallets zitten.

Dat zijn mensen die hun Bitcoin in 2018 of eerder gekocht hebben en ondanks de stijgingen (en dalingen) nog niet op de verkoopknop wilden drukken.

Wat dit ons vooral laat zien is dat er een groeiend leger van tokenhouders is die gigantische verwachtingen heeft voor de Bitcoin koers van de toekomst.

De grote vraag is natuurlijk of die verwachtingen terecht zijn. Afgaande op de ontwikkelingen van de afgelopen weken lijkt het antwoord op die vraag een volmondig: ja.

Waarom zijn de verwachtingen hoog?

Een mogelijke verklaring voor de gigantische verwachtingen van dit leger van tokenhouders over de toekomstige koers van Bitcoin zit in de ETF-aanvraag van BlackRock. Het is jullie vast niet ontgaan dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld zich plotseling op Bitcoin stort.

Dat kan weleens de bevestiging zijn die Bitcoin op het financiële wereldtoneel nodig heeft om daadwerkelijk door te breken. Combineer dat met de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden die de digitale munt zo bijzonder maakt en je hebt een heel bullish scenario liggen.

Zeker als je daar ook nog eens de overheidsschuld van Amerika bij bedenkt, die momenteel op 32,5 biljoen dollar ligt. Door die torenhoge schulden moet Amerika steeds meer rente afdragen aan hun schuldeisers en nemen de begrotingstekorten toe, waardoor de schulden verder oplopen.

Uiteindelijk kom je dan in een vicieuze cirkel terecht, waarin de waarde van de Amerikaanse dollar langzaam uitholt. Door die uitholling gaan mensen in toenemende mate op zoek naar alternatieven en dan is de absolute schaarste van Bitcoin natuurlijk een aantrekkelijke veilige haven.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December