Cambodjaanse hoofdstad plant ‘Smart City’ project

 
 

Limestone Network is een Singaporese tech-startup. Zij willen nu de blockchain-technologie gaan gebruiken om een aantal buurten in het hart van de Cambodjaanse hoofdstad slim te maken.


Blockchain ID-systeem

Het hart van het project is een blockchain-aangedreven ID-systeem. Dit systeem creëert een digitaal paspoort voor de bewoners van de stad via een mobiele applicatie.

Zo’n paspoort wordt pas vrijgegeven wanneer er een aantal achtergrondcontroles zijn uitgevoerd. Wanneer dit eenmaal gebeurt is, krijgen gebruikers toegang tot een mobiele (digitale) wallet.

Dit ID-systeem maakt een bedrijf dat als tussenpersoon fungeert overbodig. De blockchain-technologie biedt hierbij dan ook een veilige methode om belangrijke persoonsgegevens heen en weer te sturen.


Project voltooid in 2022

Als alles volgens plan gaat, dan is het project medio januari 2022 voltooid. Bij de officiële lancering in dit jaar zullen er diverse partners aangesloten zijn bij het project. Hierbij is te denken aan financiële instellingen, data-analysebedrijven en eigenaren van retailmerken.

Zo’n project biedt dan ook verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om, wanneer een stad volledig is uitgerust met de juiste onderdelen, er realtime data kan worden verzameld, geanalyseerd en gedistribueerd. Dit is dan ook de reden dat diverse bedrijven geïnteresseerd zijn in een dergelijk systeem.

Bij de hoofdstad laat de startup het echter niet; ze zijn van plan om meerdere van dit soort projecten op te starten over heel Zuidoost-Azië.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken