Canada Flag
Blockchain

Canada gaat repository ontwikkelen voor het opslaan van crypto- en NFT-inbeslagnames

De Royal Canadian Mounted Police (RCMP) werkt aan het vinden van een oplossing met betrekking tot digitale activa, met als doel het vereenvoudigen van het proces voor het in beslag nemen en opslaan van cryptocurrency en non-fungible tokens (NFT’s).

Digitale activa op gebruiksvriendelijke manier in beslag nemen

Volgens een aankondiging werd op 10 augustus een aanbesteding geopend voor aanvragen voor een oplossing om in beslag genomen digitale activa op te slaan:

De ontwikkeling van een gecentraliseerde opslagoplossing zou politieagenten in staat stellen om deze activa op een gebruiksvriendelijke manier in beslag te nemen, terwijl het ook een aanzienlijke beveiliging biedt om diefstal van genoemde activa tijdens hun opslag te voorkomen.

17 vereisten voor opslagfaciliteit

De RCMP heeft 17 vereisten opgesteld voor de toekomstige opslagfaciliteit. Hieronder valt de functionaliteit om transacties voor de top 20 cryptocurrency-blockchains te kunnen verwerken op basis van marktkapitalisatie, evenals de schaalbaarheid om toekomstige nieuwe blockchains te kunnen ondersteunen. Daarnaast heeft de RCMP plannen om gebruikers die toegang tot de gegevens nodig hebben, in staat te stellen deze gegevens te raadplegen. Wat betreft NFT’s, heeft de RCMP besloten dat het essentieel is om de opslag van NFT’s gebaseerd op Ethereum, Solana en Polygon mogelijk te maken.

Andere kenmerken die in de opslagfaciliteit moeten worden geïncorporeerd, omvatten veiligheidsoverwegingen, zoals het beveiligen van privésleutels, een veilig verwijderingsproces en dagelijkse geautomatiseerde verificatie. Tevens wordt er momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een native mobiele applicatie voor het Android-platform.

Recentelijk heeft de Canadese wetshandhaving het gebruik van gespecialiseerde Chainalysis-software geïmplementeerd om cryptocurrency te traceren tijdens onderzoeken naar cybercriminaliteit. Lokale politiediensten beschikken nu over de capaciteit om blockchain-transacties te traceren, verdachten te identificeren en de bestemming van geld vast te stellen.

In de tussentijd is het percentage Canadezen dat in het bezit is van Bitcoin gedaald van 13,1% in 2021 naar 10,1% in 2022.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?