Cardano prijs stijgt
Cardano

Cardano (ADA) beleeft opmerkelijke stijging: TVL bereikt hoogste niveau sinds Maart 2022

Cardano (ADA) heeft recentelijk een aanzienlijke stijging ervaren. Op het moment van schrijven is de koers van Cardano binnen 24 uur met 8,4% toegenomen. Op DeFi Lama is te zien dat de groeiende interesse in het platform zich ook vertaald in stijging van het total value locked (TVL) in gedecentraliseerde finance (DeFi) protocollen.

Met een indrukwekkende totale TVL van $292 miljoen heeft Cardano zijn hoogste niveau sinds maart 2022 bereikt. Dit cijfer ligt nu dicht bij de all-time high van $326 miljoen, wat een teken is van het sterke momentum en de toenemende adoptie van het platform. Deze ontwikkelingen onderstrepen de robuuste groei van Cardano in de DeFi-sector.

Indigo en Miniswap drijven Cardano’s TVL naar nieuwe hoogtes

Binnen de Cardano blockchain valt Indigo op als een van de leidende projecten, met een totale waarde vergrendeld (TVL) van bijna $70 miljoen. Indigo, bekend als een Collateralized Debt Position (CDP) platform, heeft een indrukwekkende maandelijkse groei van ongeveer 22% laten zien. Op dit platform kunnen investeerders hun cryptovaluta als onderpand gebruiken om andere soorten crypto te lenen.

Een ander project, Miniswap – een gedecentraliseerde exchange (DEX) vergelijkbaar met Uniswap – presteert ook goed met een TVL van $64 miljoen. Deze cijfers benadrukken de groeiende aantrekkelijkheid en het vertrouwen in de DeFi-toepassingen van Cardano.

De TVL: Een belangrijke graadmeter

De totale waarde vergrendeld is een cruciale maatstaf binnen de blockchainwereld. Het weerspiegelt het vertrouwen van gebruikers in een bepaald DeFi-platform of -ecosysteem. Een hoge TVL wijst op een aanzienlijke bereidheid van gebruikers om hun middelen te investeren en vast te zetten in het platform, wat duidt op een sterke adoptie en vertrouwen.

Opmerkelijk is dat, ondanks dat de koers van ADA in maart 2022 nog op $1,20 stond – bijna drie keer zo hoog als de huidige waarde van $0,43 – de TVL-niveaus nu in de buurt komen van die periode. Dit is een veelbelovend teken en suggereert dat investeerders ondanks de lagere muntwaarde, aanzienlijk vertrouwen blijven houden in het potentieel van Cardano’s DeFi-ecosysteem.

Whales worden actief

De groeiende interesse in Cardano komt tot uiting in een significante toename van grote transacties, met name die boven de $100.000. Deze opmerkelijke stijging van grote transacties vond voornamelijk plaats tijdens de Epochs 450 tot 452. Deze trend wijst op een verhoogde betrokkenheid van grote investeerders in het platform, wat een positief effect kan hebben op de stabiliteit en liquiditeit binnen het Cardano-netwerk.

Dit toegenomen investeerdersvertrouwen valt samen met de bloei van het Cardano-ecosysteem, dat momenteel meer dan 150 actieve projecten telt, met nog eens 1.304 projecten die in ontwikkeling zijn. Deze cijfers weerspiegelen niet alleen de dynamiek van het ecosysteem, maar benadrukken ook het groeiende vertrouwen in de toekomst en potentie van het Cardano-platform.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Volgens oprichter Hoskinson is Cardano een must-have voor iedereen
Cardano (ADA) in de lift: Groei en vernieuwing trekken aandacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging