cardano, ada
Cardano

Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?

Eerder deze week doken we al in de Bitcoin (BTC) koers, en vandaag richten we ons op Cardano (ADA), een van de meest populaire altcoins.

Sinds de piek in maart is ADA, net als veel andere altcoins, flink gedaald. Dit heeft bij sommige investeerders geleid tot afnemend vertrouwen in ADA. In deze analyse bekijken we of dat terecht is en welke niveaus de komende tijd cruciaal zullen zijn.

Redenen voor optimisme

Sinds maart is de waarde van ADA gedaald van $0,81 naar ongeveer $0,36, een daling van meer dan 55%. Ter vergelijking: Bitcoin verloor in dezelfde periode slechts 21% van zijn waarde.

Wanneer we echter uitzoomen, zien we een interessant langetermijnbeeld ontstaan. De koers van ADA bevindt zich momenteel rond een historisch belangrijk weerstandsniveau van $0,35. Dit niveau fungeerde in 2018 als weerstand tijdens de zogenaamde “dead cat bounce.” Daarnaast consolideerde ADA rond ditzelfde punt voordat het begin 2021 aan een indrukwekkende bullrun begon.

Neerwaartse trendlijn op de wekelijkse grafiek

Als ADA erin slaagt om dit niveau nu als steun te gebruiken, zou dit resulteren in een higher low op de maandelijkse grafiek. Dit is echter niet het enige positieve signaal op de hogere tijdsframes. Op de wekelijkse grafiek zien we een duidelijke neerwaartse trendlijn die de pieken van 2021 en maart van dit jaar met elkaar verbindt.

Doorbraak in de maak?

Als we verder inzoomen op de dagelijkse grafiek, zien we dat ADA deze neerwaartse trendlijn heeft doorbroken. Een doorbraak van het niveau rond $0,40, de meest recente piek op de dagelijkse grafiek, zou deze uitbraak bevestigen. Dit zou een krachtig signaal zijn voor een mogelijk verdere stijging. Een koersdoel op de middellange termijn zou dan de piek van maart kunnen zijn, rond de $0,80.

Ingezoomd op de dagelijkse grafiek

ADA/BTC grafiek laat een bullish signaal zien

Op de ADA/BTC grafiek zien we ook een positief teken. De Relative Strength Index (RSI) op de dagelijkse grafiek heeft een bullish divergence gevormd. Dit ontstaat wanneer de prijs een lager dieptepunt noteert, maar de RSI een hoger dieptepunt laat zien. De laatste keer dat dit gebeurde, in 2020, steeg ADA met maar liefst 1000% ten opzichte van BTC.

Bullish divergence op de dagelijkse grafiek

Mocht ADA er echter niet in slagen om het $0,40-niveau te doorbreken, dan zou een correctie richting $0,24 kunnen volgen. Dit niveau fungeerde vorig jaar tot driemaal toe als stevige steun.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Cardano nieuws

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
XRP of Cardano: Welke cryptomunt gaat beter presteren volgens ChatGPT?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten