Cardano, ADA
Cardano

Cardano Chang hard fork gelanceerd, maar loopt tegen eerste probleem aan

Afgelopen zondag is de langverwachte Chang Hard Fork gelanceerd op het Cardano (ADA) netwerk, een belangrijke mijlpaal voor dit populaire altcoin-project. Deze update markeert namelijk het einde van de Cardano roadmap die jaren geleden werd ingezet. Hoewel de lancering over het algemeen soepel verliep, werd het netwerk na enkele uren geconfronteerd met de eerste glitch.

De Chang Hard Fork bracht aanzienlijke technische verbeteringen met zich mee, waaronder de introductie van Plutus v3. Deze nieuwe versie biedt geavanceerde cryptografische mogelijkheden, verhoogde prestaties voor smart contracts en nieuwe ontwikkelaarstools, waardoor operaties op het netwerk efficiënter en goedkoper kunnen worden uitgevoerd.

Hotfix nodig

Ondanks het overwegend succesvolle verloop van de upgrade, trad er dus een kleine technische fout op met betrekking tot de ledger state snapshots. Deze fout zorgde voor langere synchronisatietijden bij het opnieuw opstarten van nodes, waardoor een “hotfix” noodzakelijk werd.

Chang Hard Fork belangrijk voor Cardano

De Chang hard fork is een cruciale stap voor Cardano vanwege de introductie van een vernieuwd governance model. Dit model stelt elke ADA-houder in staat om voorstellen in te dienen en mee te beslissen over de toekomst van het netwerk.

Door deze verandering wordt Cardano volledig decentraal, waardoor de gemeenschap meer controle heeft en er een grotere ruimte ontstaat voor groei en innovatie. Dit kan het tempo van ontwikkelingen binnen het Cardano-ecosysteem aanzienlijk versnellen.

Charles Hoskinson, mede-oprichter van Cardano, vergeleek de dag van de hard fork met een “onafhankelijkheidsdag” voor de ADA-gemeenschap. Deze vergelijking onderstreept het historische belang en de impact van deze update op de toekomst van het netwerk.

Impact op de ADA koers

Analisten verwachten dat de impact van de hard fork op de lange termijn positief zal zijn voor de ADA-koers. Doordat de Cardano-gemeenschap nu het netwerk actief kan sturen en stimuleren, zal dit waarschijnlijk leiden tot meer ontwikkeling en gebruik van het netwerk. Deze groei kan op den duur de waarde van Cardano verhogen.

Op de korte termijn heeft de munt echter niet geprofiteerd van de lancering van de hard fork, en de ADA-koers is de afgelopen dagen niet gestegen. Desondanks blijven de verwachtingen voor de toekomst optimistisch, gezien de mogelijkheden die de nieuwe governance-structuur biedt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt