Gavin Wood
Cardano, Polkadot

Cardano en Polkadot bundelen krachten om blockchain te innoveren

Twee grote spelers in de cryptowereld, Cardano (ADA) en Polkadot (DOT), hebben hun krachten gebundeld. Deze samenwerking richt zich op het versterken van de interoperabiliteit tussen verschillende blockchainnetwerken en het verbeteren van de schaalbaarheid van deze technologieën.

Deze strategische alliantie wordt nog interessanter als we kijken naar de achtergrond van de twee oprichters. Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, en Gavin Wood, oprichter van Polkadot, waren beiden medeoprichters van Ethereum (ETH). Hoewel het onduidelijk is of hun gezamenlijke verleden direct invloed heeft op deze nieuwe samenwerking, zijn de doelstellingen ervan kristalhelder: Cardano zal gebruikmaken van Polkadots Substrate, een softwareontwikkelingskit, om zijn netwerk te verbeteren en uit te breiden. Met Substrate kunnen partnerketens elke gewenste consensus algoritme implementeren en zo een gepersonaliseerde benadering kiezen die aansluit bij hun specifieke eisen.

Input Output Global (IOG), het bedrijf achter Cardano, beschouwt Substrate als een “bewezen open-source modulair framework” en ziet grote mogelijkheden in het integreren van partnerketens in het Cardano-ecosysteem. Dit zou een breed scala aan nieuwe mogelijkheden bieden voor ontwikkelaars en validators om de mogelijkheden van het Cardano-netwerk optimaal te benutten.

Cardano en Polkadot bundelen krachten

Cardano’s oprichter Charles Hoskinson licht toe dat de samenwerking met Polkadot de weg zal plaveien voor een nieuwe generatie blockchains. Met het integreren van Cardano’s betrouwbaarheid in deze partnerketens, belooft het een innovatieve sprong voorwaarts te zijn.

De eerste toepassing van dit samenwerkingsverband zal zichtbaar zijn in Midnight, een privacygerichte blockchain van IOG. Door Substrate te gebruiken, zal Midnight ontwikkelingstijden kunnen inkorten dankzij de beschikbaarheid van gebruiksklare ontwikkelmodules.

Cardano en AI

Naast een samenwerking met Polkadot is Cardano ook bezig met andere innovaties, zoals het implementeren van kunstmatige intelligentie (AI). Tijdens de Cardano Summit 2023 spraken verschillende industrie experts over de mogelijkheden. Door AI te integreren, kan het Cardano-netwerk processen zoals transactieverwerking optimaliseren, wat leidt tot snellere en meer energie-efficiënte operaties. De implementatie van AI in smart contracts kan ook de functionaliteit van gedecentraliseerde applicaties (dApps) versterken, waardoor deze meer adaptief en responsief worden voor marktveranderingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Cardano had gekocht
Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%