cardano, ada
Cardano

Cardano-netwerk behaalt nieuwe mijlpaal na Chang hard fork

Het Cardano-netwerk (ADA) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de succesvolle afronding van de Chang-upgrade. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft aangekondigd dat het netwerk nu functioneert als een autonome blockchain.

Met de start van de zogeheten “bootstrap-fase” is Cardano officieel het Voltaire-tijdperk ingegaan. In deze fase worden nieuwe bestuursstructuren ontwikkeld om een volledig door de gemeenschap aangestuurde governance te realiseren.

Hierbij worden diverse nieuwe rollen en entiteiten geïntroduceerd die de basis moeten vormen van dit vernieuwde governancemodel, waaronder een constitutioneel comité (CC), stake pool operators (SPO’s), en gedecentraliseerde vertegenwoordigers (DReps).

Na de voltooiing van de bootstrap-fase, die naar verwachting 90 dagen zal duren, zal Cardano een volledig operationeel governancesysteem hebben. Dit systeem wordt onder andere verantwoordelijk voor het jaarlijkse budgetproces, waarbij ongeveer $600 miljoen aan ADA in de Cardano Treasury wordt beheerd. Daarnaast zal het netwerk regelmatig het niveau van decentralisatie evalueren om ervoor te zorgen dat de governance zowel effectief als efficiënt blijft functioneren.

Optimisme onder analisten na upgrade Cardano-netwerk

Veel analisten zien de toekomst van het Cardano-netwerk positief in na de recente upgrade. Ook de bekende crypto-analist en YouTuber Max Maher is optimistisch. Hij voorspelt een aanzienlijke koersstijging voor ADA, mogelijk tot wel 1.000%.

Als dit gebeurt, zou de prijs kunnen stijgen naar $4,29, wat een nieuwe all-time high (ATH) zou betekenen. Ondanks de teleurstellende prestaties sinds 2022, ziet Maher kansen voor herstel.

Naast de Chang-hard fork wijst hij ook op de recente positieve veranderingen in het sentiment van investeerders, die volgens hem een belangrijke drijvende kracht kunnen zijn achter een mogelijke koersstijging van ADA.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt