Cardano
Cardano

Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt

Terwijl de waarde van Cardano (ADA) blijft dalen, laat het netwerk zelf geen tekenen van vertraging zien. Recente data van de Cardano Foundation onthullen een gestage groei in het ecosysteem, wat de vraag oproept: Is Cardano sterker dan zijn koers suggereert?

Groei in netwerkstatistieken

De nieuwste cijfers van de Cardano Foundation laten zien dat verschillende belangrijke netwerkstatistieken blijven groeien. Zo nam het aantal Cardano-wallets met 0,67% toe, waarmee het totale aantal nu op 4,87 miljoen staat. Ook het aantal Plutus-scripts, die essentieel zijn voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op de Cardano-blockchain, groeide met 0,75%. Deze stijging in Plutus-scripts benadrukt de toenemende interesse van ontwikkelaars in het creëren van programmeerbare smart contracts op het netwerk.

Opvallend genoeg was er ook een daling: het aantal gedelegeerde wallets—cryptocurrency wallets waarin houders hun stakingrechten aan een staking pool toewijzen—daalde met bijna 1%, tot 1,33 miljoen. Dit betekent dat sommige ADA-houders minder actief deelnemen aan het stakingproces, waarbij zij beloningen kunnen verdienen zonder zelf de pool te beheren.

Impact van de Chang hard fork

De aanhoudende groei van het Cardano-ecosysteem volgt op de succesvolle livegang van de Chang hard fork. Deze update luidde het Voltaire-tijdperk in, waarin Cardano de transitie maakt naar een volledig gedecentraliseerd governance-systeem. In deze nieuwe fase speelt de gemeenschap een centrale rol in de besluitvorming en het beheer van het netwerk.

De komende 90 dagen markeren een belangrijke “bootstrap-fase”, waarin nieuwe bestuursstructuren worden gevormd. Denk hierbij aan de oprichting van een constitutioneel comité en de invoering van gedecentraliseerde vertegenwoordigers (DReps). Ook zal de Cardano Treasury, die ongeveer $600 miljoen aan ADA bevat, een jaarlijks budgetproces ondergaan om het ecosysteem verder te ondersteunen.

Futureshandelaren trekken zich terug

Hoewel Cardano on-chain blijft groeien, lijken futureshandelaren minder vertrouwen te hebben in ADA. De Open Interest (OI), die het totale aantal openstaande futurescontracten vertegenwoordigt, is fors gedaald en bevindt zich nu op het laagste niveau sinds januari. Dit is een indicatie dat speculanten hun interesse verliezen, wat kan wijzen op afnemend vertrouwen in de toekomst van het project op korte termijn.

Toch laat de groei van het netwerk zien dat Cardano misschien wel sterker is dan de koers doet vermoeden. Terwijl de markt negatief reageert, blijft de onderliggende technologie zich ontwikkelen en het aantal gebruikers groeien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
XRP of Cardano: Welke cryptomunt gaat beter presteren volgens ChatGPT?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten